Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Zaman Azerbaycan' GYY'si kaçtı

Azerbaycan'da başlatılan FETÖ soruşturmasında 'Zaman Azerbaycan' gazetesinin GYY'sinin ülkeden kaçtığı açıklandı



Azerbaycan Başsavcılığı Basın Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Azerbaycan'daki üyelerinin yasa dışı eylemlerinin önlenmesi amacıyla suç kanununun ilgili maddeleri gereği soruşturma başlatıldığı bildirdi.

Türkiye'de 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında Azerbaycan'da yapılan operasyonlarda şimdiye kadar FETÖ'yle bağlantısı tespit edilen bir üniversite kapatılmış, 1 televizyon kanalı, gazete ve internet sitesinin de yayınlarına son verilmişti.

Azerbaycan Başsavcılığı Basın Sözcülüğü, Türkiye'de darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün Azerbaycan'daki üyelerinin yasa dışı eylemlerinin önlenmesi amacıyla suç kanununun ilgili maddeleri gereği soruşturma başlatıldığını duyurdu.

SoruÅŸturmaya tabi tutulan ÅŸahıslarla ilgili bilgi verilmezken, gerekli iÅŸlemlerin sürdüğü, kamuoyuna daha sonra açıklama yapılacağı 
belirtildi.

Soruşturmanın medya ve eğitim alanlarının yanı sıra iş ve siyaset çevrelerine uzanması bekleniyor.

Öte yandan Azerbaycan'daki FETÖ yapılanmasında çözülme devam ediyor.

15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra kapatılan "Zaman Azerbaycan" gazetesinin Genel Yayın Yönetmeninin soruşturma öncesinde Azerbaycan'ı terk ettiği iddia ediliyor.

Azerbaycan'da 17-25 Aralık süreci sonrasında başta Çağ Öğretim İşletmeleri ve Araz Kursları olmak üzere çok sayıda eğitim kuruluşu kapatılarak, Uluslararası Eğitim Merkezi çatısı altına toplanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.