Sosyal Medya

Dünya

ABD'den Gülen açıklaması: Taraf tutmayacağız

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, FETÖ'nün terörist başı Gülen'in uluslararası komisyon çağrısı hakkında, "ABD olarak pozisyon almayacağız" dedi.



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in 'Darbe girişimini uluslararası bir komisyon incelesin' sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, terörist başı Gülen'in dile getirdiği 'Darbe girişimini uluslararası bir komisyon incelesin' önerisiyle ilgili olarak 'pozisyon almayacaklarını' söyledi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre darbe girişiminin mimarı Fetullah Gülen, Le Monde gazetesi için yazdığı makalede, 15 Temmuz sürecinin uluslararası bir komite tarafından incelenmesini istemişti.

Gülen'in bu talebi, ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau'ya günlük basın brifinginde soruldu. “Uluslararası bir incelemeyle ilgili olarak sizleri Türklere yönlendireceÄŸim. Biz bununla pozisyon almayacağız” diyen Trudeau, 'Türkiye'nin bu olayın sorumlularına iliÅŸkin süreci yürütürken kendi güvenliÄŸini de öncelikli tutucağını' anladıklarını da kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.