Sosyal Medya

Güncel

Din İşleri, FETÖ'nün tüm yayınlarını inceliyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatın ardından Din İşleri Yüksek Kurulu, FET֒nün tüm yayınlarını tek tek inceliyor.



Din Ä°ÅŸleri Yüksek Kurulu, Fetullah Gülen’in “Fasıldan Fasıla 1” adlı kitabında Meryem Sûresi 17. ayetiyle ilgili tahrifat yaptığını ortaya çıkardı.Söz konusu kitapta Gülen’in, “Zira Hz. Meryem çok afife ve nezihe bir kadındı. Bu itibarla da gözlerinin içine baÅŸka hayal girmemiÅŸti ve girmemeliydi de. Ona sadece kendisine helâl olan biri bakmalıydı. O da olsa olsa Efendimiz olabilirdi, zira O bir münasebetle Hz. Meryem’in kendisiyle nikâhlandığına iÅŸaret buyuruyordu. Bu açıdan da ‘ruh’un Efendimizin ruhu olabileceÄŸi de ihtimal dâhilindedir” yorumunu yaptığı belirlendi.

Din Ä°ÅŸleri Yüksek Kurulu üyesi ve tefsir uzmanı Prof. Dr. Ä°brahim Hilmi Karslı, “Kitaptan nakledilen ifadelerden Hz. Meryem’e gelen ruhun Hz. Peygamber’in ruhu olduÄŸu sonucu ortaya çıkmaktadır” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu baÄŸlamda Hz. Peygamber’in Hz. Meryem’e ‘helal’ olduÄŸundan söz edilmektedir. Dolayısıyla Hz. Peygamber’in Hz. Meryem’in eÅŸi olduÄŸu ÅŸeklinde bir sonuca varılmaktadır. Kuran, Hz. Ä°sa’nın sarih ifadelerle mucizevi bir ÅŸekilde babasız olarak dünyaya geldiÄŸini bildirmektedir (Al-i Ä°mran 59). Dolayısıyla nakledilen ifadelerde görüldüğü gibi, Hz. Peygamber’in adeta Hz. Ä°sa’nın babası olduÄŸu yönünde anlayışlar ileri sürmek, zihinleri yanlış anlamalara sürüklemektedir. Bu çarpık anlayışın durup dururken ortaya çıkmadığı anlaşılmaktadır.” Bunun, masum bir yorum olarak deÄŸerlendirilemeyeceÄŸini belirten Karslı, “Aksine bu görüşlerin Vatikan tarafından uygulamaya konulan Hıristiyan-Ä°slam diyaloÄŸu projesine bir katkı saÄŸlamaya yönelik olduÄŸu anlaşılmaktadır” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.