Sosyal Medya

Güncel

İşte Adil Öksüzün İfadesi

FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' olarak bilinen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün savcıya verdiği ifadesinin tam metni ortaya çıktı.



16 Temmuz sabahı kaçmaya çalışırken yakalanan Adil Öksüz, çıkarıldığı adliyedeki sorgusunda 'Tarla bakmaya geldim' demiş ve serbest bırakılmıştı.

Öksüz, Savcı Cihan Ergün'e ifadesinde şunları söyledi:

"Benim amcam olan Mehmet Öksüz bankacılık yapmıştı kazanda. Kazan civarında kıymetli arazi olduÄŸunu gelecekte iyi para getireceÄŸini söylemiÅŸti. Bende 14 Temmuz akÅŸamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim. 15 Temmuz günü cumaydı. Ben Cumayı Sakarya'da kıldım. Cuma akÅŸamı Mehmet Öksüz isimli amcamın Keçiören'de evi vardı orada kaldım. 16 Temmuz günü sabah 09.00-10.00 gibi de Ankara'dan Keçiören'den ticari taksi tuttum. 1 taksiyle geldim. Orada tarla baktım. Akıncılar yakınındaki bir köyde Hasan isimli bir köylünün Akıncı'nın orada bir tane köy var. Muhiti de ben biliyorum. Hasan isimli ÅŸahısın adını kösün tek camisi olduÄŸundan cami imamından öğrenebilirsin demiÅŸti. Köye vardım taksiciyi geri gönderdim. Taksiciyle de ben 150 TL 'ye anlaÅŸmıştım. Ben muhiti de biliyordum. Alacağım araziye bakmak için köy giriÅŸine yakın beni bırakmasını söyledim. Ve taksici döndü. Beni o yol üzerinde araziden jandarmalar aldılar." 

'ŞİDDETLİ DARBA MARUZ KALDIM'

"Benim Akıncı Ãœssü'nde tanıdığım herhangi bir subay astsubay mevcut deÄŸildir. Ben hiç girmedim. Nasıl bir yer olduÄŸunu da bilmiyorum. Ben kolluk aracına bindiÄŸim zaman sivil insanları da almış olduklarını da orada gördüm. Ãœsse yakın olan bir karakola bizi götürdüler. Orada ÅŸiddetli darba maruz kaldım. Doktor raporunda da söyledim. Raporda ÅŸiddetli darba maruz kaldığımı da doktor yazdı. Beni darp edenler jandarma deÄŸildi. Sivil polislerdi. Fethullahçı Terör Örgütü'yle hiçbir bağım ya da ilgim olmamıştır. Ne öğrencilik dönemimde ne de akademik hayatım içerisinde bunlarla birlikteliÄŸim, gönül bağım ya da çıkar iliÅŸkisi olmamıştır. Benim Fethullah Gülen Cemaati'yle ya da FETÖ örgütü veya paralel devlet yapılanması örgütleriyle herhangi bir bağım mevcut deÄŸildir. Akıncılar üssüne hiç girip çıkmadım. Asker ÅŸahıslardan ya da darbeye kalkışanlardan tanıdığım insanlar da mevcut deÄŸildir. Benim adıma kayıtlı bir telefon daha vardır. Onu kızım kullanır. 0506….. 'dır. Kendi telefonum ise yukarıda belirttiÄŸim telefondur. Benim telefonda görüştüğüm asker kiÅŸi yoktur. Benim telefonumdan sadece bugün koÄŸuÅŸtaki asker kiÅŸiler kendi ailesini aradılar. Bunun dışında hiçbir askerle görüşmem mevcut deÄŸildir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.