Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını bu yüzden bulamadılar

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, darbeci hainlerin Cumhurbaşkanı’nın uçağını bulamamalarının sebebini açıkladı.



THK Genel BaÅŸkanı Atılgan, TGRT Haber’de katıldığı bir programda darbeci hainlerin CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın uçağını neden bulamadıkları sorusuna açıklık getirdi.
 
''ÇOK KRİTİK BİR EMİR''
 
Atılgan, havada uçan her uçağın hava resmi olduÄŸunu ve bu hava resmi sayesinde baÄŸlandığı koda göre o cismin ne olduÄŸunun bilindiÄŸini belirterek, “Bu sayede siz hangi uçak nerede bilirsiniz. Türkiye’nin hava resmini EskiÅŸehir’deki hava harekat merkezi çıkarır ve bu hava resmini birliklere yayınlar.
 
Birliklere yayınlayınca da herkes bunu görür ve 'bu CumhurbaÅŸkanının uçağı', 'bu uçak F16 uçağı' diyebilir. Ä°ÅŸte Hava Kuvvetleri Komutanlığının verdiÄŸi emirlerden biri ‘hava resmini hiçbir yerde yayınlamayın’ emridir. Çok kritik bir emir bu.
 
‘Hava resmini yayınlamayın’ der ve isyancıların hava resmini elde etmelerini engellerler.
 
BU ÖNEMLİ BİR DETAYDIR
 
Çünkü EskiÅŸehir’deki harekat merkezi bu hava resmini yayınlasa isyancılar bilecek ki bu uçak CumhurbaÅŸkanının uçağı ve ellerindeki bütün imkanlarla CumhurbaÅŸkanını düşürmek için gayret gösterecekler. Bu önemli bir detaydır” diye konuÅŸtu.
 
Darbe girişiminde Dalaman'dan İstanbul'a havalanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın içinde olduğu ATA adlı Gulfstream 550 tipi uçağın pilotları ile Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi arasındaki konuşmalar ortaya çıktı.
 
“Ä°kincisi, uçakları havada düşürmeye yetkili olan uçaklar üzerinde hava savunma füzeleri takılı olan, nöbette bekleyen savunma uçaklarıdır” diyen Atılgan, “Yani onlar aynı Rus uçağının düşürüldüğü gibi havada düşürmek için ayrı bir füze gerekir.
 
Bomba ile uçağı düşüremezsiniz. Bomba ile hedefleri bombalarsınız. Ä°ÅŸte nöbette bekleyen Erzurum’daki, Dalaman’daki, Ä°ncirlik’teki uçakları kaldıramadılar.
 
O uçakların kalkmasını engelleyen ilk baÅŸta Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın vermiÅŸ olduÄŸu ‘üstünden uçak kalkan üs komutanını divan-ı harbe veririm’ sözüdür. Bunun neticesinde orada bulunan üs komutanlar bu üsleri kontrol altına almışlardır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.