Sosyal Medya

Güncel

Amerikalılar Esad konusunda tarafsız

Chicago Küresel İlişkiler Konseyinin yaptığı araştırmaya göre Amerikan halkı, Suriye’de IŞİD’e karşı mücadeleyi destekliyor ancak Esed ile muhalifler arasındaki savaşa karışılmamasını istiyor



ABD’de yapılan bir araÅŸtırmaya göre, Amerikan halkının büyük bölümü Suriye’de IŞİD’e karşı yapılan hava saldırılarını destekliyor fakat BeÅŸÅŸar Esed rejimi ile muhalifler arasındaki savaÅŸa dahil olunmaması gerektiÄŸini düşünüyor.

Chicago Küresel Ä°liÅŸkiler Konseyi adlı düşünce kuruluÅŸu, ABD’nin 51 eyaletinde 2 bini aÅŸkın kiÅŸi ile yaptığı araÅŸtırmada, ABD halkının Washington’un Suriye politikası hakkındaki görüşlerini deÄŸerlendirdi.

Bu yıl kasım ayında yapılacak BaÅŸkanlık seçimi için yarışan Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’ın IŞİD’e karşı operasyonları desteklediÄŸine dikkat çekilen araÅŸtırmada, ABD halkının da bu görüşü savunduÄŸu belirtildi.

Temmuz ayında yapılan araÅŸtırmada, ABD halkının yaklaşık yüzde 70’i IŞİD’e karşı düzenlenen hava saldırılarını desteklediÄŸi ortaya çıktı.

Bunun yanı sıra, ABD halkının yüzde 57'si Suriye’ye Özel Operasyon Güçleri yollanması gerektiÄŸi fikrini desteklerken, IŞİD’e karşı karadan müdahale etmek için asker gönderilmesi gerektiÄŸini düşünenlerin oranı yaklaşık yüzde 40 civarında.

AraÅŸtırmada, ABD halkının, IŞİD’e karşı mücadele konusunda hükümeti desteklediÄŸine fakat Esed rejimi ile muhalifler arasındaki savaşın dışında kalınması gerektiÄŸini düşündüğüne dikkat çekiliyor.

Demokrat Parti seçmeni ve Cumhuriyetçi Parti seçmeninin bu konuda neredeyse aynı düşündüklerine ifade edilirken, ABD halkının sadece yüzde 26'sı muhaliflere silah verilerek Esed rejimine karşı mücadelelerinin desteklenmesi gerektiğini belirtiyor.

Suriyeli mültecilerin ABD'ye alınması konusunda ise Demokrat Parti seçmeni ve Cumhuriyetçi Parti seçmeni arasında ciddi bir fark ortaya çıkıyor.

Seçim kampanyasında mültecilerin ABD’ye alınmasını durduracağını söyleyen Trump’a karşı, Clinton’ın ise kabul edilecek mülteci sayısını 10 binden 65 bine çıkaracağını söylediÄŸi hatırlatılan araÅŸtırmada, ABD halkı arasında ciddi bir fikir ayrılığı ortaya çıktığı belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.