Sosyal Medya

Güncel

TBMM Başkanı Kahraman: Avrupa Birliği Türkiye'yi yalnız bıraktı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AB büyükelçilerini kabul ettiği toplantıda büyükeçilere hitap etti. Kahraman, AB'nin Türkiye'yi yalnız bıraktığını söyledi.



TBMM Başkanı Kahraman, AB büyükelçilerini kabul etti. Kahraman, "Avrupa Birliği, demokratik değerlere sahip çıkan Türkiye ile dayanışma içinde olmak yerine Türk milletini yalnız bırakmayı tercih etti." dedi.

TBMM BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman, "Avrupa BirliÄŸi, demokratik deÄŸerlere sahip çıkan Türkiye ile dayanışma içinde olmak yerine Türk milletini yalnız bırakmayı tercih etti."dedi.

AB üyesi ülkelerin büyükelçileri TBMM'yi ziyaret etti. Meclisin, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminde zarar gören bölümlerini gezen büyükelçiler, TBMM Şeref Holü'ne kırmızı karanfil bıraktı.

Daha sonra büyükelçileri kabul eden TBMM Başkanı Kahraman, darbe gecesi yaşananları, ilan edilen olağanüstü hal ve Fetullahçı Terör Örgütü hakkında bilgi verdi.

FETÖ'nün darbe giriÅŸimine karşı halkın seçilmiÅŸ Hükümete ve demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Kahraman, "Bu kanlı darbe teÅŸebbüsünün arkasında Fetullah Gülen ve ona baÄŸlı unsurlar olduÄŸundan hiçbir kuÅŸkumuz yoktur. Türk toplumu, KurtuluÅŸ Savaşı ve Cumhuriyet'in kuruluÅŸ dönemlerinde olduÄŸu gibi ülkesinin bağımsızlığına ve demokrasisine kast edilen bu zor dönemde sımsıkı kenetlenmiÅŸtir." dedi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in halen ABD'de yaşadığını ve ABD makamlarından iade talebinde bulunulduğunu vurgulayan Kahraman, FETÖ'nün amacının sinsi bir şekilde, sadece Türkiye'de değil Afrika'dan Orta Asya'ya hatta Uzak Doğu'ya uzanan geniş bir coğrafyada siyasi ve ekonomik nüfuz alanı yaratmak olduğunu kaydetti.

Kahraman, FETÖ'nün nasıl bir yapılanma olduÄŸunun Türkiye'nin muhatapları nezdinde tam olarak anlaşılamadığını gördüklerini belirterek, "Batılı medya kuruluÅŸunda darbe giriÅŸiminin ilk anlarından baÅŸlayarak yapılan gerçek dışı, taraflı ve kötü niyeti aÅŸikar yayınlar ve sosyal medya hesaplarından yapılan yorumlar, Türk toplumunda derin bir teessüre ve büyük bir infiale sebebiyet vermiÅŸtir." dedi.

Darbe teÅŸebbüsüyle mücadele ve demokrasinin iÅŸleyiÅŸinin tekrar tesisi için olaÄŸanüstü hal kararı alındığına iÅŸaret eden Kahraman, "OHAL'in amacı ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaÅŸlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı ÅŸekilde atabilmektir. Halkımızın günlük yaÅŸantısı OHAL tedbirlerinden hiçbir ÅŸekilde etkilenmemektedir." diye konuÅŸtu.

"AB TÃœRKÄ°YE'YÄ° YALNIZ BIRAKTI"

İsmail Kahraman, Avrupa ülkelerinin darbe teşebbüsüne karşı takındıkları tavrı eleştirerek, şöyle konuştu:

"Türk halkı bu süreçte ne yazık ki yalnızca Batılı medyanın değil Avrupalı siyasilerin de kendi değerleriyle çelişki içinde olduğuna şahit oldu. Avrupa Birliği, demokratik değerlere sahip çıkan Türkiye ile dayanışma içinde olmak yerine Türk milletini yalnız bırakmayı tercih etti. Bugün, AB'nin Türkiye'nin üyeliği için bir türlü bitmeyen müzakerelerde fasılların açılması konusundaki taraflı yaklaşımına, başarısız darbe girişimi karşısında benimsenen şaibeli tutum eklenmiştir.

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapılmak istenen darbe girişimine karşı Avrupalı siyasilerce verilen tepkiler son derece yetersiz kaldı. 15 Temmuz gecesinde yaşanan terörist saldırıda, 24'ü muharip toplam 35 uçak, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı araç, 3 gemi ve 3 bin 992 adet hafif silah kullanılmıştır. Darbe girişimine katılan bu askeri güç birçok Avrupa Birliği üyesi ülkenin ordusunun sahip olduğu envanterden daha geniştir. Fransa'da gerçekleşen Charlie Hebdo saldırısına verilen tepkilerin ve gösterilen dayanışmanın onda birini dahi göremedik."

TBMM Başkanı Kahraman, Meclis'e yönelik bombalı saldırıların ardından Avrupalı liderlerin Türkiye'yi ziyaret etmelerini beklediğini, az sayıda AB üyesi meclis başkanından telefon veya mektupla geçmiş olsun dileği aldığını söyleyerek, kendilerinde "Avrupalı parlamentolar tarafından yalnız bırakıldıkları hissinin" uyandığını kaydetti.

Türkiye'nin terör örgütü kabul ettiÄŸi PKK, PYD, DHKP-C gibi örgütlerin AB ülkelerinde ifade özgürlüğü kapsamında deÄŸerlendirilmesini de eleÅŸtiren Kahraman, "2011 yılında PKK terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan'ın Köln kentinde video-miting düzenlemesinde herhangi bir sorun görülmemiÅŸ ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin CumhurbaÅŸkanı'nın Almanya'daki vatandaÅŸlarımıza seslenmesine müsaade edilmemiÅŸtir." dedi.

Kahraman, "AB üyesi ülkeler, Türkiye'deki demokratik düzene olan destekleri konusunda iyi bir sınav verememiÅŸtir. Bu süreçte Avrupalı dostlarımızdan beklentimiz, terörizme çanak tutan haksız eleÅŸtirilerle Türk kamuoyunun Avrupa'ya olan inancının sarsılmasına sebep olmaları deÄŸildir." ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.