Sosyal Medya

Güncel

'Bizde basın özgürlüğü var'

Son dönemde Türkiye'yi hedefe alan pek çok açıklama yapan Avusturya hükümeti, Türkiye'yi doğrudan hedef alan reklamlarla ilgili ilginç bir açıklama yayınladı.



Avusturya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Thomas Schnöll, Kronen Gazetesinin Viyana Havaalanı'ndaki reklam panosundaki haber yayınına dair, "Avusturya'da basın özgürlüğü var" açıklamasında bulundu.

Günlük yayınlanan Kronen Gazetesi Viyana Havaalanı'nda ikinci skandala imza attı. Gazete"Türkiye, 15 yaÅŸ altı çocuklarla cinsel iliÅŸkiye izin veriyor" baÅŸlıklı haberini reklam panosunda yayınladı. Daha önce de 'Türkiye'ye tatile gitmek ErdoÄŸan'a destek vermektir'ÅŸeklinde bir haberin baÅŸlığını aynı panoda yayınlayan Kronen gazetesine Türk yetkililerden tepki gelmiÅŸti.

ALIŞILDIK GEREKÇE: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VAR

Avusturya'nın Viyana ÅŸehrindeki Uluslararası Schwechat Havalimanı'nda yaÅŸanan bu gerginlikle ilgili dışiÅŸleri bakanlığı da kısa bir açıklama yaptı. Avusturya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Thomas Schnöll yaptığı yazılı açıklamada, "Bu konuda Türkiye'nin tepkisini anlayışla karşılıyoruz. Ancak Avusturya'da basın özgürlüğü var. Bu baÄŸlamda bakmak gerekir" dedi.

Konuyla ilgili olarak Schwechat Havalimanı Basın Sözcüsü Peter Kleemann ise "Ãœlkenin en yüksek tirajlı günlük gazetesinin kiraladığı reklam panosuna yazdığı her ÅŸey kendilerini baÄŸlar. Reklamların içeriÄŸinden havalimanı yönetimi sorumlu deÄŸildir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.