Sosyal Medya

Coğrafyamız

Atme'de intihar saldırısı

Suriye'nin İdlib vilayetindeki Atme mülteci kampının girişinde düzenlenen intihar saldırısında 15 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.



Hatay Valisi Ercan Topaca, Suriye'nin İdlib kentinin kuzeydoğusundaki Atme kampının girişinde meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'na bilgi veren Vali, ''Sıfır noktasına yakın Suriye tarafındaki bir alanda elinde çanta olduÄŸunu düşündüğümüz bir kiÅŸinin üzerinde bulunan patlayıcıyı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiÅŸtir'' dedi. 

Türkiye tarafına getirilen 8 yaralıdan 4'ünün öldüğünü söyleyen Vali Topaca,  "Ancak elimizde herhangi bir veri yok o taraftaki ölü ve yaralı sayısı konusunda. Bizim hastanelerimize intikal eden ÅŸu ana kadar ki tespitimiz 4 ölü, 4 yaralıdır. Kimlik tespit çalışmaları henüz yapılamamıştır. Tahminimiz ölü ve yaralıların Suriye tarafındaki Atme kampı içerisinde bulunan muhalifler olduÄŸunu deÄŸerlendiriyoruz.'' dye konuÅŸtu.  

Londra merkezli Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi ise saldırıda 15 kiÅŸinin öldüğünü, 25 kiÅŸinin de yaralandığını duyurdu. 

Kaynak: AA, Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.