Sosyal Medya

Coğrafyamız

ENKS Başkanı serbest bırakıldı

Dün PYD tarafından kaçırılan ENKS Başkanı İbrahim Bıro, bugün Suriye-Irak sınırında serbest bırakıldı.



ENKS çatısı altındaki Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (S-KDP) Başkanlık Üyesi Nuri Bırimo, "Suriye'nin Hasake iline bağlı Kamışlo kentinde yapılan bir konferans sonrası İbrahim Bıro ve beraberindeki S-KDP üyesi Süleyman Oso, PYD'nin asayiş güçleri tarafından kaçırıldı." dedi.

Bırimo, Bıro'nun PYD tarafından kaçırılma sebebine ilişkin "PYD'ye bağlı çeteler o bölgede bizim siyasi faaliyetlerde bulunmamızı engelleyip, parti binalarımızı kapatıyorlar. Bize karşı tüm saygısızlığı yapıyorlar. Kamışlo kentindeki S-KDP parti binasını bile kapattılar. ENKS olarak onlarla beraber hareket etmediğimiz için bize baskı uyguluyorlar. Esed Rejimi, İran, PYD ve Kandil'in kanadı altına girmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Suriye - Irak sınırında serbest bırakıldı

Anadolu Ajansı, bugün geçtiÄŸi haberde Ä°brahim Bıro'nun, Suriye-Irak sınırında serbest bırakıldığnı duyurdu. 

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (S-KDP) Başkanlık Üyesi Nuri Bırimo, yaptığı açıklamada, "PYD tarafından kaçırılan İbrahim Bıro, dün gece Suriye-Irak sınırına getirilerek serbest bırakıldı." dedi.

Bıro'nun bırakıldığı bölgeden kendi imkanlarıyla sınır noktası üzerindeki Peşmerge mevzisine yürüdüğünü kaydeden Bırimo, Peşmergelere kendini tanıttıktan sonra güvenli bir bölgeye alındığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.