Sosyal Medya

Güncel

'Dönemin Başbakanı' yazan polis itirafçı oldu

17-25 Aralık fezlekelerinde hükümete yolsuzluk kumpası kuran polislerden biri daha suçunu itiraf etti.



17 Aralık operasyonları için hazırlanan fezlekeye o süreçte baÅŸbakan olan ErdoÄŸan için ‘Dönemin BaÅŸbakanı’ ifadesini yazan polis itirafçı oldu.

DÖNEMİN BAŞBAKANI İFADESİNİ BEN YAZDIM

17-25 Aralık soruÅŸturmalarını yürüten savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında Bakırköy Cumhuriyet BaÅŸsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan iddianamede ‘Gizli Tanık Fatih’ olarak ifade veren polis memuru ‘Dönemin BaÅŸbakanı’ ifadesini kendisinin yazdığını kabul etti. Gizli tanık, 17 Aralık operasyonlarını yapan ekibin ErdoÄŸan’ı takip etmek için ‘teleskop gibi’ özel bir cihaz aldığını da ifadesine anlattı.

Milliyet'in haberine göre, polis memuru iddianameye yansıyan ifadesinde ‘Dönemin BaÅŸbakanı’ ifadesini fezlekeye kendisinin yazdığını itiraf ederek “Komiser Hüseyin Korkmaz’a ‘Dönemin baÅŸbakanı diye yazıyorum’ dediÄŸimde Hüseyin de bu durumu memnuniyetle karşıladı. Henüz ortada 17 Aralık operasyonu da yoktu. Bir ÅŸema hazırlanmıştı, BaÅŸbakan (ErdoÄŸan) örgüt lideri olarak gösteriliyordu. Ama henüz hiçbir ihale yapılmamış, iÅŸ adamları bile dinlenilmemiÅŸti” diye konuÅŸtu.

ERKENE ALINDI

Dinleme yapılırken görüşmelere birçok polis ve emniyet müdürünün de düştüğünü, bunu tape yapıp yapmama konusundaki tutumlarının ses kaydı düşen emniyet müdürünün cemaatçi olup olmamasına göre deÄŸiÅŸtiÄŸini, hemen ses kaydı düşen emniyet görevlisi ile ilgili istihbarattan ideoloji araÅŸtırmasına girdiklerini anlatan ‘Gizli Tanık Fatih’ ÅŸunları söyledi: “17 Aralık’ı takip eden Gürkan Tok, takipte yakalandı ve deÅŸifre oldu. Bunun üzerine bu bilgiler İçiÅŸleri Bakanlığı’na kadar ulaÅŸtı. 25 Aralık da bu ÅŸekilde deÅŸifre olmasın diye panik yaptılar ve dosya hazır deÄŸilken operasyon yapmaya kalktılar.”

AVRUPA'DAN ANADOLU'YA

Gizli Tanık Fatih, polislerin ErdoÄŸan’ın evini görüntüleyebilmek için özel bir cihaz aldıklarını anlatarak “Mustafa Latif TopbaÅŸ’ın Kuleli Askeri Lisesi’nin yakınındaki evinin bahçesinden BaÅŸbakan’ın görüntüsünü alabilmek için Avrupa yakasından Anadolu yakasını görebilen bir cihaz satın aldılar, bu cihazı gördüm, teleskopa benziyordu. Ayakları olan, belli bir kurulum gerektiren, çok uzakları zumlayabilen bir makineydi” diye konuÅŸtu.

Gizli Tanık, ifadesinin devamında Fetullah Gülen’in Amerika’dan Anadolu Yakasında bulunan bir FEM ÅŸubesini arayıp oradan kurulan telefon baÄŸlantısıyla soruÅŸturma kapsamındaki bir iÅŸ adamıyla görüştüğünü, bu görüşmenin dinlemeye takıldığını ancak tape edilmeden silinerek kayıtlardan çıkarıldığını, daha sonra bu iÅŸ adamının da soruÅŸturma dışında kaldığını anlattı. Gizli Tanık, dinlemeyi yapan Hüseyin adlı komiserin ‘Hocaefendinin sesini dinleme ÅŸerefine nail oldum’ diye sevindiÄŸini de söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.