Sosyal Medya

Dünya

Yunanistan'a kaçan askerler Çipras'a yalvardı

Darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 asker Aleksis Çipras'a "Bizi Türkiye'ye vermeyin" diyerek yalvardı.



15 Temmuz darbe giriÅŸiminden bir gün sonra askeri helikopterle Yunanistan’ın DedeaÄŸaç (Aleksandrupolis) ÅŸehrine kaçan 2’si binbaşı, 4’ü yüzbaşı, 2’si de başçavuÅŸ 8 asker Türkiye’ye iade edilmeleri halinde idam cezasının ilk olarak kendilerine uygulanacağını öne sürdüler.

"Ä°NSAF EDÄ°N, BÄ°ZÄ° ERDOÄžAN'A VERMEYÄ°N"

Askerler, Dimokratia gazetesine konuÅŸtu. Gazete, “Ä°nsaf edin. Bizi ErdoÄŸan'a vermeyin”manÅŸetiyle çıktı.

Firariler, Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras'dan siyasi sığınma taleplerini kabul etmesini isteyerek, “Ä°ade edilirsek, idam cezası ilk kez bize uygulanacak” diye konuÅŸtu.

Yunanistan'a kaçan askerler Çipras'a yalvardı

"HELÄ°KOPTERDE BAÅžKA KÄ°MSE YOKTU"

Siyasi sığınma baÅŸvuruları ile ilgili 19-25 AÄŸustos tarihleri arasında Atina'daki Ä°ltica Komisyonu'na ifade verecek olan 8 asker, Yunanistan'a beraberlerinde bir “CIA ajanı ile kaçtıklarına” iliÅŸkin Türk medyasında çıkan haberleri de reddettiler. “Helikopterde sadece bizler vardık. Kesinlikle 9'uncu bir kiÅŸi yoktu” dediler.

Yunanistan'a kaçan askerler Çipras'a yalvardı

İADEYİ GECİKTİRMEK İÇİN İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GİDECEKLER

Yunan medyası, askerlerin sığınma taleplerinin reddedilmesi halinde, Türkiye'ye iadelerini geciktirmek amacıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurma niyetinde olduklarını belirtti.

Bu arada, Yunan “Mega” televizyonu, son günlerde devlet memuru, tüccar ve iÅŸadamı en az 15 Türk vatandaşının Yunanistan'a kaçtıklarını iddia etti. Ancak bu iddia henüz doÄŸrulanmış deÄŸil.

 

Yunanistan'a kaçan askerler Çipras'a yalvardı

Yunanistan'a kaçan askerler Çipras'a yalvardı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.