Sosyal Medya

Güncel

Yıldırım'dan Bulgaristan'a hukuki güvence

Başbakan Yıldırım, Bulgaristan Başbakanı Borisov ile telefonda görüştü. Yıldırım, "Bulgaristan’dan Türkiye’ye iade edilen FETÖ mensupları ülkemizde hukukun güvencesi altındadır. Bu kişiler, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde, ülkemizde adil bir şekilde yargılanacak" dedi.



BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Bulgaristan BaÅŸbakanı Boyko Borisov'la yaptığı telefon görüşmesinde, "Bulgaristan’dan Türkiye’ye iade edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları ülkemizde hukukun güvencesi altındadır. Bu kiÅŸiler, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde, ülkemizde adil bir ÅŸekilde yargılanacaklar" dedi.

BaÅŸbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Borisov’a, Bulgar Hükümeti’nin 15 Temmuz’daki darbe giriÅŸiminin ardından Türkiye'ye verdiÄŸi desteÄŸi takdirle karşıladığını belirten Yıldırım, "Bulgaristan’dan Türkiye’ye iade edilen FETÖ mensupları, ülkemizde hukukun güvencesi altındadır. Bu kiÅŸiler, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde, ülkemizde adil bir ÅŸekilde yargılanacaklar. Bulgaristan’dan gerçekleÅŸen iadenin, dost ve müttefik diÄŸer ülkeler için güzel bir misal teÅŸkil ettiÄŸi inancındayım" ifadelerini kullandı.

Göç için ikili çalışma önerisi

Görüşmede ayrıca yasa dışı göçün komÅŸu Bulgaristan’da yarattığı sıkıntıların farkında olduÄŸunu söyleyen Yıldırım, ÅŸunları söyledi:

"Bu sıkıntıların giderilmesi için önceliÄŸimiz Türkiye ve AB arasındaki Geri Kabul AnlaÅŸması’nın ve vize serbestisinin yürürlüğe girmesi olmakla birlikte; bu aÅŸamaya varılıncaya kadar, iki sınırdaÅŸ ülke olarak, Türk ve Bulgar makamları arasında ikili düzeyde bir çalışma baÅŸlatılmasını öneriyorum."

Borisov'un, BaÅŸbakan Yıldırım'ın teklifini kabul ettiÄŸi belirtilen açıklamada; iki BaÅŸbakanın, bu çalışmanın Türkiye ile AB arasındaki Geri Kabul AnlaÅŸması’nın yerine geçmeyeceÄŸi konusunda mutabık kaldıkları bildirildi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.