Sosyal Medya

Güncel

MİT TIR'larını durduran kritik isim yakalandı

MİT TIR'larını durduran Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun Kurmay Başkanı Ankara'da yakalandı.



MİT TIR'larını durduran Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun Kurmay Başkanlığı görevinde bulunan Yarbay Burçin Büyükikiz Ankara'da yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında darbe girişiminden sonra gözaltı kararı verilen 34 şüpheli askerden 13 ismin tutuklandığı 15'inin ise gözaltında olduğu öğrenilirken 6 şüpheliye yönelik arama çalışmaları devam ediyor.

MÄ°T TIR’larının yasadışı durdurulması ve içerisinden alınan numunelerin Jandarma Kriminal Laboratuvarı’nda yasadışı analiz edilmesi ile ilgili soruÅŸturma geçtiÄŸimiz günlerde tamamlandı. Ä°ddianamede olayın organizatörü olduÄŸu belirtilen CelepoÄŸlu ile CihangiroÄŸlu hakkında bir ağırlaÅŸtırılmış müebbet, bir müebbet ve 35 yıla kadar da hapis cezası istenmiÅŸti.
MÄ°T TIR’larının yasadışı durdurulması ve içerisinden alınan numunelerin Jandarma Kriminal Laboratuvarı’nda yasadışı analiz edilmesi ile ilgili soruÅŸturma geçtiÄŸimiz günlerde tamamlandı. 

İddianamede olayın organizatörü olduğu belirtilen Celepoğlu ile Cihangiroğlu hakkında bir ağırlaştırılmış müebbet, bir müebbet ve 35 yıla kadar da hapis cezası istenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı. MİT TIR'larının durdurulmasında etkin rol oynayan dönemin Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun Kurmay Başkanı Yarbay Burçin Büyükikiz Ankara'da, Subay Hakan Ekici Konya'da, Üsteğmen Reşat Durak ise Kütahya'da yakalanarak gözaltına alındı. 3 şüphelinin İstanbul TEM Şube Müdürlüğü'ne gönderilmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

34 ŞÜPHELİ'DEN 6'SI FİRARDA

MİT TIR'larının durdurulması soruşturmasında darbe girişiminden sonra haklarında gözaltı kararı verilen 34 şüpheliden 15 şüpheli yakalandı. Soruşturma kapsamında aralarında darbe girişimine katıldığı tespit edilen Albay Ömer Arık'ın da bulunduğu 13 isim tutuklu bulunurken, 6 şüphelinin aranmasına devam ediliyor.

 

Kaynak: Yenisafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.