Sosyal Medya

Güncel

'Zekeriya Öz ve Adil Öksüz yakalandı' iddiası doğrulanamadı

Ergenekon Davası Savcısı Zekeriya Öz ve Cemaat'in hava kuvvetleri imamı olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün yakalandığı ileri sürüldü.



24. Dönem CHP milletvekili ve CHP Parti Meclisi Ãœyesi Ali Özgündüz, 17 - 25 Aralık savcılarından Zekeriya Öz ile ‘havacıların imamı’ olduÄŸu öne sürülen Adil Öksüz’ün yakalandığını söyledi.

Özgündüz twitter hesabından yaptığı açıklamada “Aldığım özel bilgiye göre Zekeriya Öz ve Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz komÅŸu bir ülkede tesadüfen yakalandı!.. Bir restaurantta yemek yerken tesadüfen orda bulunan bir Türk vatandaşı resimlerini çekip durumu ihbar etmesi üzerine gözaltına alınmışlar” diye yazdı.

GÃœRCÄ°STAN'DA YAKALANDI

Odatv’nin ulaÅŸtığı Ali Özgündüz, Öz ve Öksüz’ün Gürcistan’ın Batum kentinde gözaltına alındığını ileri sürdü. 

GERÇEK ÇOK GEÇMEDEN ORTAYA ÇIKTI

HSYK tarafından meslekten ihraç edilen eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, geçen yıl AÄŸustos ayında, hakkında yakalama kararı çıkarılmadan kısa süre önce Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'ın Batum kentine kaçtı. Önceki gün Batum’dan gelen bir Türk vatandaşının Zekeriya Öz'ü gördüğünü ihbar etmesi üzerine Türk makamları bu ülkenin güvenlik birimleri ile temasa geçti. Konsolosluk yetkilileri de harekete geçerek olayı araÅŸtırdı. Ancak ihbarı yapan kiÅŸinin verdiÄŸi adreste ve çevresinde Savcı Zekeriya Öz bulunamadı.

Ä°hbarda bulunan kiÅŸi ise yanılmış ve gördüğü kiÅŸiyi Savcı Öz’e benzetmiÅŸ olabileceÄŸini söyledi.

Özgündüz'ün Twitter'dan yaptığı paylaşımlar şöyle:

hy6

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.