Sosyal Medya

Güncel

Darbe günü Türkiye'ye giriş yapan prof tutuklandı

15 Temmuz günü Türkiye'ye geldiği belirlenen Profesör İsmail Kul ve kardeşi Mustafa Kul, FETÖ soruşturmasında tutuklandı.



Bursa Emniyet Müdürlüğü’nü arayan ve kimlik bilgilerinin gizli tutulmasını isteyen bir kiÅŸi, yakın arkadaşı Mustafa Kul’un kendisine, ’AÄŸabeyi Profesör Ä°smail Kul’un sık sık ABD’de Fethullah Gülen ile bir araya geldiÄŸini’ söylediÄŸini öne sürerek ihbarda bulundu.

Bunun üzerine polis ekipleri harekete geçti. 2 AÄŸustos günü Orhangazi Muradiye Mahallesi’ndeki adrese giden polis ekipleri, Prof. Ä°smail Kul ve Murat Kul’u gözaltına aldı.

Darbe günü Türkiye'ye giriş yapan prof tutuklandı

PENSİLVANYA'DA PROFESÖR

Ä°smail Kul’un Amerika BirleÅŸik Devletleri’nin Pensilvanya eyaletindeki Widener Ãœniversitesi’nde profesör olduÄŸu ve terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen ile sık sık görüştüğü iddia edildi. 15 Temmuz’daki darbe giriÅŸimi günü Türkiye’ye geldiÄŸi belirlenen Prof. Ä°smail Kul ve kardeÅŸi Mustafa Kul, Bursa terörle mücadele ÅŸubesindeki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece FETÖ/PDY üyesi olmak ve darbe giriÅŸimine destek vermek suçlarından tutuklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.