Sosyal Medya

Güncel

Bulgaristan: 'Büyük iade ettiğimiz 25 bin kişiden biri'

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, FETÖ'nün kasası olan Abdullah Büyük'ün iadesinin ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.



Bulgaristan BaÅŸbakanı Boyko Borisov, NOVA televizyonunda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kasası olduÄŸu iddia edilen Abdullah Büyük’ün Türkiye’ye iade edilmesinin ardından geliÅŸmeleri deÄŸerlendirdi.

"25 BİN KİŞİDEN SADECE BİRİ"

FETÖ üyesinin iade prosedüründe yasaların iÅŸletilmediÄŸi eleÅŸtirilerine yanıt veren Borisov “Abdullah Büyük Türkiye’ye iade ettiÄŸimiz 25 bin kiÅŸiden sadece biridir.” ifadesini kullandı.

Borisov, Türkiye sınırından 25 bin, Yunanistan sınırından ise bin kişinin ülkeye kaçak giriş yapmaya çalışırken yakalandığını ve bunların geri gönderildiğini belirtti.

"AB İLE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ KRİZİN EŞİĞİNDE"

“Sürekli olarak kimliksiz birtakım insanları durdurup geri yolluyoruz. Bu adeta bir savaÅŸtır.” diyen Borisov, Avrupa BirliÄŸi (AB) ile Türkiye iliÅŸkilerinin “krizin eÅŸiÄŸinde” olduÄŸunu söyledi.

Borisov AB-Türkiye ekseninde liderlerin her gün karşılıklı suçlamalarda bulunduklarına iÅŸaret ederek, “Türkiye ile iyi iliÅŸkilerimizin olması ÅŸarttır. Ben sonunda göçmenlerin kimin elinde kalacağından endiÅŸeliyim.” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.