Sosyal Medya

Dünya

ABD basınında bir ilk: Gülen çok tehlikeli

Fethullah Gülen’in iadesine dair tartışma sürerken, Amerikan gazetesi Washington Times’da dikkat çekici bir makale yayımlandı



Ankara’yla Washington arasında teröristbaşı Fethullah Gülen’in iadesine dair tartışma sürerken, Amerikan gazetesi Washington Times’da dikkat çekici bir makale yayımlandı. Makalede, Fethullah Gülen bir ‘radikal’ olarak nitelendi. Gülen'in hem ABD hem Türkiye için çok tehlikeli olduÄŸu belirtilen makalede FBI göreve çaÄŸrıldı.
 
Washington Post gazetesinde yayımlanan ‘Ilımlılık radikal bir gündemi maskelerse‘ baÅŸlıklı makale, ABD’nin en prestijli eÄŸitim kurumlarından Columbia Ãœniversitesi’nin hukuk fakültesinde güvenlik ve istihbarat dersleri veren Abraham R. Wagner tarafından kaleme alındı.
 
‘PARASININ KAYNAÄžI MEÇHUL’
 
 Wagner, teröristbaşı Gülen’in ‘hem ABD’yi hem Türkiye’yi ÅŸeriat devletine dönüştürmek istediÄŸini‘ yazdı: “Türkiyeli Müslüman bir din adamı olan Gülen sadece ilkokul mezunu ve gizemli bir kiÅŸi. Gazeteduvar'ın çevirisine göre, Wikileaks belgelerinde tarafından sızdırılan bazı belgelerinde ABD DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından, daha kötü niyetli ve radikal gündemini ılımlı mesajıyla gizleyen bir ‘radikal Ä°slamcı’ olarak niteleniyor. 25 milyar dolar serveti bulunduÄŸu söyleniyor ama kimse bu büyük serveti nasıl edindiÄŸini bilmiyor. En öne çıkan mesajı, ABD DışiÅŸleri’nin de perspektifinin aksine, hoÅŸgörü ve çok kültürlülük. Fakat daha dikkatli incelendiÄŸinde, ABD ve Türkiye’yi ÅŸeriat devletlerine dönüştürmek isteyen gerçek bir Ä°slamcı olduÄŸu ortaya çıkıyor.”
 
‘AMERÄ°KALI ÇOCUKLAR MÃœRÄ°TLERDEN DERS ALIYOR’
 
Wagner makalesinde, ABD’deki FETÖ okullarının vergi mükellefleri sayesinde milyonlarca dolar kazandığına ve bu okullara, hem eyalet düzeyinde hem de FBI tarafından soruÅŸturma açıldığına dikkat çekti. Wagner, teröristbaşı Gülen’in bu okullarda ders vermek üzere müritlerini Türkiye’den ABD’ye getirdiÄŸini yazdı. Wagner, “Bu müritler, kaliteli ve sertifikalı Amerikalı öğretmenlerin yerine ABD’ye getiriliyor. 
 
‘FBI SORUÅžTURMAYI GENÄ°ÅžLETSÄ°N’
 
Gülen okullarını ‘medreselerden farksız olduÄŸunu‘ ve ‘çocukları modern Türkiye’nin ideallerinden uzaklaÅŸtırdığını‘ yazan Wagner, FBI’a ‘Amerikalı çocuklara ders veren genç Türkiyeli erkeklerle‘ ilgili soruÅŸturmayı geniÅŸletme ve derinleÅŸtirme çaÄŸrısı yaptı. Wagner, bu soruÅŸturmayla hem Gülen’in ‘radikal bir Ä°slamcı’ olduÄŸunun, hem de Türkiye’deki darbe giriÅŸiminin arkasında da bu hareketin bulunduÄŸunun ifÅŸa edileceÄŸini yazdı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.