Sosyal Medya

Güncel

Bakan Işık'tan yeni 'bedelli' açıklaması

Bakan Işık, bedelli askerliğin gündeme getirilmesinin doğru olmadığını belirterek ancak yeni savunma konsepti ile birlikte çıkabileceğini söyledi



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bedelli askerlik konusunun gündeme getirilmesini doÄŸru bulmadığını belirterek "EÄŸer savunma reform konseptinin sonucunda Türkiye’nin diyelim ki 500 bin asker yerine 400 bin askerle savunmasına ikame edilebilir denilirse, o zaman bu konular gündeme gelebilir" dedi.

Habertürk canlı yayınına katılarak gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Işık, bedelli askerlik konusunda şöyle konuştu:

"Åžu anda bedelli askerlik gündemde deÄŸil. Åžu noktada söylüyorum, bugün bedelli askerlik çıkaralım, altı ay sonra, bir sene sonra bedelli askerlik çıkaralım. Bu yaklaşım doÄŸru bir yaklaşım deÄŸil. En temel yaklaşımımız ÅŸu olmalı, yeni savunma konsepti hayata geçtiÄŸinde Türkiye’nin asker ihtiyacı, niteliÄŸi belli olacak. EÄŸer savunma reform konseptinin sonucunda Türkiye’nin diyelim ki 500 bin asker yerine 400 bin askerle savunmasına ikame edilebilir denilirse, o zaman bu konular gündeme gelebilir. Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz, hain terör örgütünün elemanlarını temizliyoruz, DAEÅž gibi terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Ä°kide bir bedellinin gündeme getirilmesi bizim açımızdan uygun deÄŸil."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.