Sosyal Medya

Güncel

Valiliğe giden zırhlı birliğin darbeci komutanın ifadesi

İstanbul Valiliği'ne yürüyen zırhlı birliğin darbeci komutanı Recep Karaçam, "Güzergâhı bilmediğim için navigasyonu açtım. 22.00'de ulaştık. Darbe olduğunu anladım, askeri geri çektim" dedi.



15 Temmuz darbe giriÅŸimi gecesi, Ä°stanbul ValiliÄŸi’ni ele geçirmek için zırhlı birliÄŸin başında olan 47. Motorlu Piyade Alayı 2. Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı görevini yapan Yarbay Recep Karaçam, olaydan sonra gözaltına alındı ve tutuklandı. ValiliÄŸe giden zırhlı birliklerin başında olan ve ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Karaçam, Albay Sadık Cebeci’yi sorumlu tuttu. Valilik önünde olayın darbe olduÄŸunu anladığını, eÅŸinin de arayıp darbeden bahsettiÄŸini söyleyen Karaçam’ın poliste verdiÄŸi ifade şöyle:

‘TATBÄ°KAT ZANNETTÄ°M’

“BirliÄŸimizin temel görevleri KOKTOD (Kolluk Kuvvetlerinin Toplumsal Olaylarda Desteklenmesi) ve KKD’dir (Kolluk Kuvvetlerin Desteklenmesi). Bu görev daha çok terörle mücadele kapsamında geçerlidir. Komutan bana kışlaya yönelik saldırı istihbaratının geldiÄŸini söyledi. Kışlamız çevresinde terör olayları olduÄŸundan bu bilgi bana anormal gelmedi. 19.55’te telefon geldi, Alay Komutanı Albay Sadık Cebeci hazır olmamızı istedi. Mühimmat dağıtıldı. Tatbikat zannettiÄŸim için bu bana normal geldi. Alay komutanı, 3 görev bölgesi olduÄŸunu; bunların valilik, Ä°BB ve AK Parti Ä°l TeÅŸkilatı olduÄŸunu söyledi. Görev dağılımı yaptık. Tanımadığım 5 personel vardı. 21.35 civarında, güzergâhı bilmediÄŸim için navigasyon programını yazarak birlikten çıktık. 22.00’de valiliÄŸe ulaÅŸtık. Zırhlı araçtan Sadettin olarak bildiÄŸim albay atladı.Polislerden silah ve telsizlerini aldı.

‘ÅžARJÖRLERÄ° ÇIKARTTIRDIM VE...’

Tanımadığım yabancı personel, emniyet müdürüyle tartıştı. Ortamın gerileceÄŸini anlayınca araya girdim. Emniyet müdürü ‘Silahımı teslim etmem’ deyince ortada yanlış bir ÅŸey olduÄŸunu anladım. Ancak KOKTOD durumunda emniyet birimleri bizim emrimize geçmektedir. Sonra emniyet müdürüne KOKTOD tatbikatıyla geldiÄŸimizi ve emrimize gireceklerini belirttim. Bir emniyet müdürü askeri müdahale olduÄŸunu söyleyince, ‘Böyle bir ÅŸey varsa biz yanlış yapıyoruz’ dedim ve askerleri geri çektim. Emniyet müdürüne ‘Kesinlikle sizlerin herhangi ÅŸeyine dokunulmayacak’ dedim ve anlaÅŸtık. Bütün askerlere ÅŸarjörlerin tüfeklerden çıkarılmasını ve hücum yeleÄŸine takılmasını emrettim.”

Polisler bizi KasımpaÅŸa Karakolu’na götürmüşler, onu da sonradan öğrendik. Bugün de karşınızdayım ve birtakım suçlar atfediliyor. EÄŸer darbe gerçekleÅŸseydi bu sefer de baÅŸka bir heyetin karşısında yargılanıyor olacaktım veya vurulacaktım. Ben kesinlikle bu iÅŸe giriÅŸmedim ve bu durumdan kurtulmak için gelimden geleni yapmaya çalıştım.”

Kaynak: Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.