Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerini Hava Yaveri Yarbay Erkan Kıvrak söyledi

Başyaver Ali Yazıcı, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı oteli öğrenmek için yaverleri seferber etti. Hava Yaveri Yarbay Erkan Kıvrak, otelin adını ve yerini Yazıcı’ya söylediğini itiraf etti.



Kanlı darbe giriÅŸiminden bir gün önce BaÅŸyaver Ali Yazıcı tarafından Antalya'ya gönderilen ve buradaki bir otelde yakalandıktan sonra tutuklanan Hava Yaveri Binbaşı Erkan Kıvrak, ifadesinde, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın 16 Temmuz'da Antalya'da katılacağı programın netleÅŸip netleÅŸmediÄŸini sormak için 15 Temmuz günü CumhurbaÅŸkanlığı protokol koordinatörü Ali Köse'yi aradığını söyledi. Köse'nin Antalya'da Expo'da toplantıda olduÄŸunu sonra arayacağını söylediÄŸini aktaran Kıvrak, “BaÅŸyaver Ali Yazıcı Ankara'dan Antalya'ya gelecekti. Genelde uçakla gelirdi. Bu defa arabayla çıkacağını söyledi” dedi.

OTELÄ°N Ä°SMÄ°NÄ° VE YERÄ°NÄ° BÄ°LDÄ°RDÄ°M

15 Temmuz günü Yazıcı'nın kendisini aradığını ifade eden Kıvrak, “CumhurbaÅŸkanı hangi otelde kalıyor? 2 tane Grand Yazıcı varmış, öğrenir misin?' diye sordu. Kendisine 'öğrenip döneyim' dedim. CumhurbaÅŸkanı'nın helikopter pilotu Çetin Orhan'ı aradım. 'Åžehir merkezine yakın olan Grand Yazıcı otelinde kalacağız. Ä°smi Turban olması lazım' dedi. Telefonu kapattıktan sonra internetten buldum. Åžehir merkezine yakın olanın Turban olduÄŸunu gördüm. Yazıcı'yı arayarak, otelin yerini, ismini söyledim. Bu bilgiyi sadece Yazıcı'ya verdim. CumhurbaÅŸkanı'nın kaldığı otelin bilgisini neden istediÄŸini sormadım. Marmaris'e gitmek isteyebilir diye düşündüm” diye konuÅŸtu. 20.00 sıralarında Yazıcı'yı arayarak, “Antalya'ya yaklaÅŸtınız mı? Yemek yiyelim” dediÄŸini aktaran Kıvrak, şöyle devam etti:

'DARBEYİ TV'DEN ÖĞRENDİM YATTIM!'

“Yazıcı, 'ben takılıyorum, biraz geç geleceÄŸim, Cumartesi 10:00'da görüşürüz' dedi. Bunun üzerine dışarı çıktım bir cafeye oturdum. Ali Köse aradı. 'Ä°stanbul'da köprüyü jandarma kapatmış, Ankara'da uçaklar alçak uçuÅŸ yapıyormuÅŸ, bilgin var mı?' diye sordu. 'Bilgim yok bakayım' dedim. CumhurbaÅŸkanlığı'ndan gece nöbetçisi Tunahan Bey aradı, bilgimin olmadığını söyledim. Karacı Yaver Yarbay Mete SemercioÄŸlu'nu aradım. 'Sesler duyuyoruz ne olduÄŸunu bilmiyorum, Yaverlik binasına gidip bir bakayım' dedi. Basından takip etmeye devam ettim. BaÅŸbakan'ın açıklaması vardı. Açıklamadan olayın darbe giriÅŸimi olduÄŸunu fark ettim. 03.00 sıralarında otele döndüm, 08:30'da kalktım. Kahvaltıya indiÄŸimde, televizyondan darbenin baÅŸarısız olduÄŸunu öğrendim. Öğleden sonra saat 14.00 sıralarında Antalya'daki polisler beni kaldığım otelden aldılar.”

'AKLIMA GELMEDİ DÜŞÜNEMEDİM'

Sahte kimlikle yakalandığına iliÅŸkin haberlerle ilgili soru üzerine Kıvrak, “Polislere sahte kimlik göstermedim. Ä°smimi de doÄŸruca söyledim. BulunduÄŸum otel de CumhurbaÅŸkanlığı'na tahsis edilen oteldir” dedi. “Darbe giriÅŸiminin öğrendikten sonra neden CumhurbaÅŸkanının bulunduÄŸu otele gitmedin?” ÅŸeklindeki soruya da “Amirim olan baÅŸyaverden Marmaris'e gitmem konusunda bir talimat gelmediÄŸi için gitmedim” cevabtını verdi. Darbe giriÅŸimi sırasında ve sonrasında CumhurbaÅŸkanı ve yakınındakileri hiç aramamasıyla ilgili ise Kıvrak kendini, “Aklıma gelmedi, düşünemedim” sözleriyle savunmaya çalıştı.

MERAK ETMEDÄ°LER

Darbe giriÅŸimi sırasında Ali Yazıcı'nın Ä°zmir 2. Jet Ana Ãœssü'nde olduÄŸu hatırlatılarak, “Hiçbir yaverin CumhurbaÅŸkanının yanında olmamasını, olaylar sırasında ve sonrasında hiçbirinin telefon açıp, cumhurbaÅŸkanına yardım önerisinde bulunmamasını (merak etmemesini) nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Kıvrak, “Bu durum görüntü itibariyle normal deÄŸildir, ancak baÅŸyaver bize, 'herkes bulunduÄŸu yerde emniyette kalsın' dediÄŸi için biz pozisyonlarımızı koruduk” dedi. Kıvrak ayrıca, “Ben FETÖ'cü deÄŸilim. Fetullah Gülen'i televizyondan tanırım. Hiç kitabını okumadım. Fetullah Gülen grubunun evlerine gitmedim. Silahlı kuvvetlerde bildiÄŸim FETÖ'cü subay yoktur” ifadelerini kullandı.

ALİ YAZICI'NIN İZMİR'E GİTMESİ NORMAL DEĞİL

Kıvrak, ifadesinin devamında ÅŸunları kaydetti: “BaÅŸyaverim Ali Yazıcı'nın FETÖ'cü olup olmadığını deÄŸerlendiremiyorum. Ancak CumhurbaÅŸkanının Marmaris'teki programındaki deÄŸiÅŸiklerle ilgili bilgileri son 1 haftadır birkaç kez benim üzerimden öğrenmeye çalıştı. Ayrıca Ä°stanbul'daki gemi indirme programının netleÅŸip netleÅŸmediÄŸini Denizci Yaver Yarbay Åžafak Deliacı vasıtasıyla sorduÄŸunu öğrendim. Ayrıca Yazıcı'nın darbe faaliyeti devam ettiÄŸi sırada CumhurbaÅŸkanımızın kaldığı oteli bombalayan helikopterlerin kalktığı Ä°zmir ÇiÄŸli Ana Jet Ãœssü Komutanlığı'na gitmesini normal karşılamıyorum, burada şüpheli bir durum var. Bu şüphenin benimle bir ilgisi yok diye düşünüyorum. Suçsuzum, baÅŸka diyeceÄŸim yoktur.”

 

Kaynak: Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.