Sosyal Medya

Güncel

İTO ve MÜSİAD, FETÖ'cüleri üyelikten çıkarıyor

İTO Başkanı Çağlar, FETÖ üyelerinin İTO’dan ve Türkiye’deki tüm kurumlardan ayrılmalarını istedi. MÜSİAD Başkanı Olpak da bu kişileri tespit etmek ve bünyelerinden çıkarmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.



Darbe giriÅŸiminin ardından baÅŸlatılan FETÖ operasyonu özel sektöre de sıçradı. Oda ve borsalarda üye ihraçları baÅŸladı. Ä°stanbul Ticaret Odası (Ä°TO) ile Müstakil Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (MÃœSÄ°AD), bünyerindeki FETÖ’cüleri tespit etmek ve ayıklamak için harekete geçti. Ä°TO BaÅŸkanı Ä°brahim ÇaÄŸlar, FETÖ üyelerinin kendi iradeleriyle Ä°TO’dan ayrılmalarını istedi. Ä°TO’nun dün gerçekleÅŸtirilen aÄŸustos ayı meclis toplantısında konuÅŸan ÇaÄŸlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına, milletin iradesine, devletin varlığına darbe vurmak isteyenlerin Ä°TO çatısı altında yeri olmadığını kaydetti. ÇaÄŸlar, “Bunu sadece Ä°stanbul Ticaret Odası Meclisi’ne de söylemiyorum. Bunu Türkiye’deki tüm kurum ve kuruluÅŸlara söylüyorum” diye konuÅŸtu.

‘ÖZEL SEKTÖRE LEKE SÃœRMELERÄ°NE Ä°ZÄ°N VERMEYÄ°Z’

Tüm iÅŸtiraklerindeki FETÖ’cüleri ayıklayacaklarını kaydeden ÇaÄŸlar, sözlerine şöyle devam etti: “Åžunu açıkça ifade ediyorum. Devletimizin göstereceÄŸi yol ve yöntemlerle konuyla ilgili çıkarılacak kanun hükmünde kararnameye de dayanarak diÄŸer tüm önlemleri almaya devam edeceÄŸiz. 134 yıllık geleneÄŸi kirletmelerine, özel sektöre leke sürmelerine, bu vatan üzerinde oyun oynamalarına izin vermedik, vermeyeceÄŸiz.”

‘KOLTUKLARIMIZI KÄ°RLETMESÄ°NLER’

Ä°TO BaÅŸkanı ÇaÄŸlar, çocuklarını FETÖ okullarına gönderenlere de çaÄŸrı yaptı. ÇaÄŸlar, “17 Aralık’tan sonra bunlara gönül vermeye devam edenler, bir sonraki eÄŸitim yılı baÅŸladığında bunların okuluna çocuklarını gönderenler, bunların kurslarına evlatlarını gönderenler, bunların finans kuruluÅŸlarına destekte bulunanlar ve hâlâ bu hain FETÖ’yle birlikte olanlar bu yüce meclisin koltuklarını kirletmeye devam etmesinler. KendiliÄŸinden çekip gitsinler” ifadesini kullandı.

‘Ä°ÅžTÄ°RAKLERDE DE TEMÄ°ZLÄ°K OLACAK’

“Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına, milletin iradesine, devletin varlığına darbe vurmak isteyenlerin Ä°stanbul Ticaret Odası çatısı altında yeri yoktur” diyen ÇaÄŸlar, bunu sadece Ä°stanbul Ticaret Odası Meclisi’ne deÄŸil Türkiye’deki tüm kurum ve kuruluÅŸlara söylediÄŸini belirtti. ÇaÄŸlar, “Ä°TO yönetimi olarak odamızda, üniversitemizde, Ä°DTM’de, Teknopark’ta, ICVB’de, vakfımızda ve tüm iÅŸtiraklerimizde bu temizliÄŸi yapmaya devam edeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

Müstakil Ä°ÅŸadamları DerneÄŸi (MÃœSÄ°AD) BaÅŸkanı Nail Olpak, önceki gün bir basın toplantısı düzenleyerek derneÄŸin 15 Temmuz sonrasında yaptıkları ve bundan sonra yapacakları konusunda bilgi verdi. 15 Temmuz gecesinden itibaren, IÄŸdır’dan TekirdaÄŸ’a, Hatay’dan Sinop’a kadar tüm Türkiye’de ve Japonya’dan Londra’ya, Johannesburg’dan Sydney’e kadar tüm yurtdışı ÅŸube ve temsilcileriyle, tüm teÅŸkilatlarıyla harekete geçtiklerini belirten Olpak, fiilen meydanlarda olduklarını da söyledi.

MÜSİAD DA İÇİNDEKİ FETÖ'CÜLERİ AYIKLIYOR

Darbe giriÅŸimini haber alır almaz hemen sokaÄŸa çıktığını belirten Nail Olpak, “An itibarıyla WhatsApp üzerinden üyelerimizle irtibata geçtik. O gece unutamadığım bir an Yönetim Kurulu Ãœyesi Halim Aydın’ın ‘Åžu anda bir tankı ele geçirdik’ mesajıdır. 16 Temmuz sabahından itibaren, kurumsal milliyetçilik yapmadan, tüm STK’lar ile de iÅŸbirliÄŸi içinde bir süreç yönetimi yürütmeye ve planlı hareket etmeye özen gösterdik, aynı ÅŸekilde devam edeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

Kendi içlerinde de FETÖ üyelerinin olabileceÄŸine dikkat çeken Olpak, bunları tespit etmek ve bünyelerinden çıkarmak için çalışma yürüttüklerini de söyledi. Olpak 11 bin üyeli MÃœSÄ°AD’da da bazı ÅŸirketlerin dernekten ihraç edildiÄŸini merkez ve ÅŸubelerde de tespit ettikleri kiÅŸilerle yollarını ayırdıklarını ifade ederken, üyeliÄŸe alma koÅŸullarının ise hayli detaylı üyeler arası bir istihbarat ile gerçekleÅŸtirildiÄŸini aktardı.

EL KONULAN ŞİRKETLERDEN ALACAKLARLA İLGİLİ DÜZENLEME YAPILACAK

Sohbet toplantısında soruları cevaplandıran MÃœSÄ°AD BaÅŸkanı Olpak, FETÖ baÄŸlantılı ÅŸirket ve okulların muvazaalı borçlarının ödenmemesi için çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’nin gerçek alacakları kapsamaması gerektiÄŸini söyledi. Bu konudaki görüşünü geçtiÄŸimiz hafta yapılan Yatırım Ortamını Ä°yileÅŸtirme Koordinasyon Kurulu (YOÄ°KK) toplantısında bakanlarla paylaÅŸtığını belirten Olpak, itirazının haklı bulunduÄŸunu ve Maliye Bakanlığı’na bu konuda çalışma yapılması görevi verildiÄŸini ifade etti. Yapılan çalışmanın bir sonraki YOÄ°KK toplantısına sunulacağını belirten Olpak, “FotoÄŸraf netleÅŸince ayıklama yapılmış olacak” dedi. Olpak, alınan kararın ticaret hayatının gerçekleriyle baÄŸdaÅŸmadığına da iÅŸaret etti

‘FAALIYETLERÄ°MÄ°Z DEVAM EDÄ°YOR’

Olpak, faaliyetlerinin kesintisiz sürdüğünü, 10 Kasım’da düzenlenecek 20. Uluslararası Ä°ÅŸ Forumu-IBF, 9-12 Kasım’daki 16. MÃœSÄ°AD EXPO ve HIGHTECH PORT MÃœSÄ°AD, 9-12 Kasım’daki 2. GLOBAL SATELLITE SHOW örnekleriyle açıkladı. DEÄ°K BaÅŸkan Yardımcısı da olan Olpak, dün “Türkiye ile müzakere süreci bitsin” diyen Danimarka’yı ziyaret etti.

 

Kaynak: Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.