Sosyal Medya

Güncel

'Filistin davasına katkı sağlayacağız'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin davasına ve Orta Doğu barış sürecine katkılarının devam edeceğini duyurdu



İsrail ile ilişkilerinin normalleşme sürecine girdiğini belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yaptığımız anlaşma, TBMM tarafından onaylanınca karşılıklı büyükelçilerimizi de atamış olacağız. Bundan sonraki süreçte Filistin davasına ve Orta Doğu barış sürecine katkı sağlayacağız" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nda Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Malki'nin baş başa görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.
Çavuşoğlu, başta Devlet Başkanı Mahmud Abbas olmak üzere Filistin halkı ve yönetimine, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve daha sonra gösterdikleri destek ve dayanışma nedeniyle teşekkür etti.

Filistinlilerin "Türkiye'ye yapılan darbe girişiminin, kendilerine yapılmış bir girişim olduğunun" altını çizdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye ile Filistinli kardeşlerimiz arasındaki gönül bağı, örnek teşkil edecek bir bağdır. Filistinli kardeşlerimizle Türkiye olarak, Türk milleti olarak aynı kader, hüzün ve sevinci paylaşıyoruz. Filistin halkının, kötü gün dostu olduğunu bu vesileyle bir kez daha gördük." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Filistinli mevkidaşı Malki'nin de ülkesinin destek ve dualarının Türkiye ile olduğunu vurgulamak için resmi ziyarette bulunduğunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.