Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'ye yeni yardım sevkiyatı

Filistin Dışişleri Bakanı Malki'yi kabul eden Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin Gazze'ye yapacağı yeni insani yardım sevkiyatının, Kurban Bayramı vesilesiyle eylül ayı içinde gerçekleştirilmesinin planlandığını açıkladı.



Başbakan Yıldırım, Filistin Dışişleri Bakanı Riad Malki'yi kabul etti.

BaÅŸbakanlık kaynaklarının verdiÄŸi bilgiye göre, Malki, "Türkiye'nin Filistin davasına vermiÅŸ olduÄŸu desteÄŸin Filistin Devleti ve halkı nezdinde çok deÄŸerli olduÄŸunu ve takdirle karşılandığını, Gazze’ye yapılan insani yardımların da büyük memnuniyet yarattığını, son dönemde Kudüs’teki koÅŸulların da kritik hale geldiÄŸini" ifade etti.

BaÅŸbakan Yıdlrım da Türkiye'nin Filistin'e verdiÄŸi desteÄŸin 'önümzüdeki dönemde artarak devam edeceÄŸini' vurgulayıp, Türkiye'nin Gazze’ye yapacağımız yeni insani yardım sevkiyatının Kurban Bayramı vesilesiyle Eylül ayı içinde gerçekleÅŸtirilmesinin planlandığın bilgisini verdi.

2010'da Ä°srail'in Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine saldırmasının ardından bozulan Ä°srail - Türkiye iliÅŸkileri Haziran ayındaki anlaÅŸmayla yeninden normalleÅŸme aÅŸamasına gelmiÅŸti. 

Anlaşma kapsamında temmuz ayında Gazze'ye Türkiye'nin ilk yardımları ulaştırılmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.