Sosyal Medya

Dünya

Amerika, Rusya'nın din raporunu hazırladı

ABD Kongresine sunulmak üzere hazırlanan ülkelerdeki dini özgürlük raporunda Rusya'nın Kırım'da dini azınlıklara baskı yaptığı belirtildi



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından 2015 yılında hazırlanan “Dini Özgürlükler” raporuna göre Rusya makamları Kırım’da Kırım Tatarları da dahil olmak üzere dini azınlıklara “aşırılığa karşı mücadele” bahanesi ile baskı, taciz, kaçırma, gözaltı ve kovuÅŸturmayı devam ettiriyor.

Raporda 2015 yılında Rus hükümeti Rus Ortodoks Kilisesine ayrıcılık tanıdığı halde Müslümanlar,Yehova Şahitleri ve başka dini gruplara çeşitli kısıtlamalar uyguladığı bildirildi.

Buna ek olarak, Rus hükümeti aşırı faaliyetler ile mücadele yasasını kullanarak dini azınlıklara arazi edinme ve ibadethane inşası konularında engeller çıkartıyor.

Rapora göre şu anda, Rus Savcılığı "aşırılık" suçlamasıyla Yehova Şahitleri dini grubunun idari merkezi ve onlarca cemaatlerini ortadan kaldırma ile tehdit ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı dünyanın hemen hemen tüm ülkelerindeki mevcut dini durumu açıklayan bu raporları her sene ABD Kongresini bilgilendirmek için hazırlıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.