Sosyal Medya

Dünya

Ukrayna'da teyakkuza geçin emri

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko Kırım yakınlarındaki ve ülkenin doğusundaki Donbass bölgesindeki tüm ordu birimlerinin teyakkuza geçirilmesi emrini verdi.



Rusya ile Ukrayna arasında Kırım gerginliÄŸi tırmanıyor. Moskova’nın Ukrayna’yı yarımadada silahlı sabotaj eylemlerine kalkışmakla suçlamasının ardından Kiev’den karşı adım geldi.
 
Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Pyotr PoroÅŸenko’nun Twitter hesabından yapılan duyuruda, Kırım yakınlarındaki ve ülkenin doÄŸusundaki Donbass bölgesindeki tüm ordu birimlerinin teyakkuza geçirilmesi emri verildiÄŸi bildirildi.
 
KÄ°EV YALANLADI
Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukraynalı özel timlerin Kırım’a sızarak silahlı eylem yapma giriÅŸiminin engellendiÄŸini, düzenlenen operasyonda bir FSB görevlisi ile bir Rus askerinin hayatını kaybettiÄŸini duyurmuÅŸtu. Kiev iddiaları yalanlarken, Rusya lideri Vladimir Putin ise Ukrayna’yı “teröre yönelmekle” suçlamış ve Rus güvenlik güçlerinin öldürülmesinin karşılıksız kalmayacağını açıklamıştı.
 
NATO: KANIT YOK
Ria ajansının haberine göre, NATO’dan yapılan açıklamada Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik suçlamalarının kanıtı olmadığı belirtildi. NATO açıklamasında, “Rusya ve Ukrayna arasında artan gerginliÄŸi tedirginlik ile takip ediyoruz. Ukrayna, kararlılıkla Rusya’nın suçlamalarını reddetti ve ülkenin toprak bütünlüğünü yalnızca siyasal ve diplomatik yollarla saÄŸlama çabasında olduÄŸunu açık olarak ifade etti” denildi.
 
BM OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
Bu arada BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi, Ukrayna’nın talebi üzerine konuyu görüşmek üzere bugün olaÄŸan üstü toplandı. Ukrayna BM Daimi TemsilciliÄŸi’nden yapılan açıklamada, BM’nin geliÅŸmelerle ilgili bilgilendirileceÄŸi belirtildi.
 
KÄ°EV/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.