Sosyal Medya

Güncel

MeÄŸer Putin'in haberi yokmuÅŸ

Putin'in, Rusya'nın başkenti Moskova'da terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin ofisinden haberinin olmadığı ortaya çıktı.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Rusya ile görüşmeye de deÄŸinen ÇavuÅŸoÄŸlu, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Moskova'daki sözde ofisinin de görüşmede gündeme geldiÄŸini söyledi. 

PUTÄ°N: Ä°LK KEZ DUYDUM

"Sayın Putin'e PYD'nin Türkiye'deki terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'a baÄŸlı olduÄŸunu anlattık. Moskova'daki ofiste bulunan teröristbaşının fotoÄŸraflarını gösterdik" diyen ÇavuÅŸoÄŸlu, Putin'in PYD ofisini ilk kez duyduÄŸunu söylediÄŸini ve Lavrov'un da bu konunun deÄŸerlendirileceÄŸini ifade ettiÄŸini açıkladı.

"Suriye konusunda fikir ayrılıklarımız var" diyen ÇavuÅŸoÄŸlu, "Ancak 500 bin insanı katleden rejim bir ülkeyi yönetmemeli. Esed'in baÅŸta olduÄŸu bir geçiÅŸ süreci olamaz" dedi.

HDP'LÄ° VEKÄ°L DE AÇILIÅžA KATILMIÅžTI

Moskova'daki açılışa, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, terör örgütü PYD’nin sözde Rusya temsilcisi Abdussalam Ali ve "Suriye Kürtleri Avrupa ve ABD Temsilcisi" olarak tanıtılan Senam Muhammed katılmıştı.

Sözde temsilcilik, geçen aralık ayında HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ’ın açılışını yaptığı sözde iÅŸadamları derneÄŸi ile aynı binada bulunuyor.

Öte yandan sözde temsilcilikte bulunan bir haritada Türkiye’nin doÄŸu kısmını da içine alarak iÅŸaretlenen bölgenin Kürt bölgesi olarak gösterilmesi dikkat çekmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.