Sosyal Medya

Güncel

Kalın: Esed'e karşı pozisyonumuzda değişiklik yok

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye'nin Esed konusundaki pozisyonunda değişiklik olmadığını belirterek, "Suriye'de Esed'li siyasi geçiş süreci mümkün demek için henüz erken" ifadelerini kullandı.



Ankara'da bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, dün gerçekleÅŸtirilen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin görüşmesinin ardından iki ülke iliÅŸkilerini, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası Batı'nın tavrını ve Suriye'deki geliÅŸmeleri deÄŸerlendirdi. 
Reuters'ın geçtiÄŸi habere göre "Türkiye'nin Esed'in gitmesi gerektiÄŸi konusundaki pozisyonunda deÄŸiÅŸiklik olmadığını" söyleyen Kalın, "Suriye'de Esed'li siyasi geçiÅŸ süreci mümkün demek için henüz erken" ifadelerini kullandı. 
Kalın, "Esed'in zaman kazandığında dair endiÅŸelerimiz var" diye ekledi. 
Türkiye ile Rusya arasında geçen Kasım ayındaki uçak krizi sonrası iliÅŸkilerin normalleÅŸme sürecine de deÄŸinen Kalın, "Rusya ile Türkiye NATO'nun en güçlü müttefiklerinden biri olmaya devam edecek. Rusyaa ile iliÅŸkilerimiz NATO müttefikliÄŸimiz konusuna göle düşüremez" dedi. 
Rusya ile 'terörle mücadele' ittifakı olduÄŸuna dikkat çekip, "Rusya ile birlikte terörle mücadele konusunda mutabakatımız var, buna Kürt militanlar ve IŞİD de dahil" diye konuÅŸtu. 
'Tek bir batılı lider bile ziyarete gelmedi'
Sözcü Kalın, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası batı ülkelerinin liderlerinin Türkiye'ye henüz destek ziyareti gerçekleÅŸtirmediÄŸini anımsatırken, "Türkiye geçen ayki baÅŸarısız darbe giriÅŸimi sonrası Batılı müttefiklerinden destek bekledi. Ancak bir tane Batılı devlet baÅŸkanı bile ziyarete gelmedi" dedi. 
Batı medyasında darbe giriÅŸimi sonrası gözaltı ve tutuklamalarla ilgili haberlerin 'çarptırıldığı' uyarısı yapan Kalın, böylesi bir giriÅŸimin bir daha tekrarlanmaması için bu tür adımların 'normal' karşılanması gerekiÄŸini vurguladı. 
Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.