Sosyal Medya

Güncel

Akdeniz Üniversitesi'nde 170 gözaltı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, "FETÖ soruşturması kapsamında 170 kişi gözaltına alındı. 83’ü ilk sorgularının ardından serbest bırakıldı, 87’sinin gözaltısı devam ediyor. 129 personeli de açığa aldık" dedi.



15 Temmuz darbe girişimi sonrası gözaltı ve operasyonlar sürüyor.

YÖK talimatıyla baÅŸlayan soruÅŸturmalara iliÅŸkin konuÅŸan Akdeniz Ãœniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ãœnal, "FETÖ soruÅŸturması kapsamında 170 kiÅŸi gözaltına alındı. 83’ü ilk sorgularının ardından serbest bırakıldı, 87’sinin gözaltısı devam ediyor. 129 personeli de açığa aldık" dedi.

Ãœnal, 3 öğretim üyesinin formasyon programı kapsamında, ‘koordinasyon hizmeti’ olarak 2 yıl boyunca 55 bin TL maaÅŸ almaları ile ilgili olarak ise şöyle konuÅŸtu: "Bizi bu konuda önce Sayıştay uyardı. Ödemelerin yersiz ve fazla olduÄŸunu bildirdiler. Oradan bir öğretim üyesinden de bize fazla miktarda ödeme yapıldığı noktasında dilekçe ile bir ihbar geldi. SoruÅŸturma baÅŸlattık. Çok fazla miktarda para aldıklarını belirledik. Paraları geri ödemesini istedik. Ä°kisi öğretim üyesi geri ödedi biri ödemedi, gerekirse icra takibi baÅŸlayacak. FETÖ baÅŸlamadan biz konunun üstüne gitmeye baÅŸlamıştık. Orası bir formasyon eÄŸitimi verilen yer. Üçü de yönetimde bulunmalarına raÄŸmen hem normal hem de mesai dışı ödemeler almışlar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.