Sosyal Medya

Dünya

Erdoğan-Putin buluşmasının Ukrayna'da yankıları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin arasındaki yakınlaşma Ukrayna medyasında, "Erdoğan Putin'i menfaatleri için kullanıyor" yorumları ile görüldü



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın dokuz ay aradan sonra Rusya lideri Vladimir Putin ile bir araya gelmesi Ukrayna’da da farklı yorumlara yol açtı.

Ünlü politolog Vladimir Fesenko, Segondya gazetesine özetle şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye ve Rusya bu zirvede gerçekten iliÅŸkilerini eskisine döndürmek isteyecekler, ancak bunu baÅŸaramayabilirler. Ä°ki liderin buluÅŸması tabii sorunları bitirir. Ama tarafların geçen sonbahar yaÅŸananları hatırlayacağını ve birbirlerine şüphe ile yaklaÅŸacaklarını düşünüyorum.

Bu buluÅŸmanın Ukrayna için çok fazla anlamı yok. Ukrayna, Türkiye’yi ‘dost ya da düşman’ ÅŸeklinde deÄŸerlendirmemeli. Bizim ülkemiz için Türkiye, komÅŸu ülke ve önemli bir ekonomik partner. Türkiye bizim ana müttefiklerimizden birisi deÄŸil.

Suriye’deki kriz Rusya ya da Türkiye yüzünden çıkmadı ve bu krizi çözecek olanlar da onlar deÄŸil. Rusya ve Türkiye’nin Suriye’ye sürüklenmiÅŸ olmalarının nedeni, her iki ülkenin de kendi çıkarları, hem de karşıt çıkarları olması.”

Pyotr PoroÅŸenko Bloku milletvekili Aleksandr Briginets ise, “Türkiye CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Putin’i kendi menfaatleri için kullanıyor” ifadesinde bulundu.

Facebook hesabından ErdoÄŸan-Putin zirvesini deÄŸerlendiren Ukraynalı milletvekili, “ErdoÄŸan Putin’in dostu falan deÄŸil. ErdoÄŸan, Türkiye’nin kalkınması için farklı yolları hayata geçirmeye çalışıyor” diye yazdı.

ABD’nin Kürt meselesinde Türkiye’den yana tavır takınmadığını, AB’nin de Ankara ile ciddi iÅŸbirliÄŸine yanaÅŸmadığını savunan Briginets, “Ä°ÅŸte ÅŸimdi Putin ile yeni bir balayı. Bunun baskının devamı olduÄŸunu düşünüyorum. Putin Türkiye’ye para getirmez, Kürt sorunuzu çözmez. Bunları yalnızca AB, NATO ve ABD yapabilir” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.