Sosyal Medya

Dünya

ABD Arjantin cuntasını da desteklemiş

ABD'nni açıkladığı gizli belgelerde Arjantin cuntasına ve katliamlara verilen destek açıkça görülüyor



ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry’nin, Arjantin Devlet BaÅŸkanı Mauricio Macri’ye 1000 sayfa uzunluÄŸundaki gizli belgeleri geçen hafta teslim ettiÄŸi bildirildi. Arjantin hükümetinin talebi üzerine açıklanan belgelerde, ABD’nin cuntaya destek vererek ve CIA üzerinden yürüttüğü faaliyetlerle ülkedeki katliamlarda rol oynadığı açıkça görülüyor.

Sputnik'in haberine göre ABD Ulusal Ä°stihbarat Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bir araya getirildiÄŸinde bu yeni açıklanan belgeler Carter (eski ABD BaÅŸkanı Jimmy Carter) yönetiminin politikalara ve Arjantin’le karşılıklı iliÅŸkilerde insan hakları alanında ABD’nin oynadığı role ışık tutuyor” denildi.

KISSINGER CUNTAYA AÇIK DESTEK VERMİŞTİ

Dönemin ABD DışiÅŸleri Bakanı olan Henry Kissinger, 1976’daki darbeye destek vermiÅŸ ve “Ne kadar çabuk baÅŸarılı olursanız o kadar iyi” demiÅŸti. Arjantin’de darbenin 40. yıldönümü olan mart ayında Buenos Aires’i ziyaret eden ABD BaÅŸkanı Barack Obama ise, gizli belgeleri açıklayacağı sözünü vermiÅŸti.

Eski ABD başkanları Gerald R. Ford, Ronald Reagan ve George H.W. Bush dönemine ait gizli belgelerin de gelecek yıllarda açıklanacağı belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.