Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş, FETÖ'nün iddiasına sahip çıktı

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, FETÖ'nün işkence yapıldığı yönündeki iddialarına sahip çıktı.



Partisinin grup toplantısında konuÅŸan HDP Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, "FETÖ'cülere cezaevinde iÅŸkence yapılıyor" iddialarına sahip çıkarak,"Cezaevlerindeki iÅŸkenceler gözden kaçıyor zannetmesinler. Bir ülkede cezaevlerinde demokrasi yoksa baÅŸka bir yerde aramasınlar" dedi.

FETÖ'cülere iÅŸkence konusuyla ilgili açıklama yapan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Uluslararası Af Örgütü tutturmuÅŸ bizim iÅŸkenceler yaptığımızdan bahsediyor. Bizde iÅŸkenceye sıfır toleranstır. Arbede esnasında kaşına, gözüne tekme, tokat yemiÅŸ olabilir. YememiÅŸ olsa oradaki polisimizi öldürecek. 'Vurun beni' mi diyecek, kendini savunmayacak mı?" demiÅŸti.

"GÃœLEN'Ä°N Ä°ADESÄ°NÄ° Ä°STEMÄ°YORLAR"

FETÖ ile ilgili skandal açıklamalar yapan DemirtaÅŸ, "Gülen’in iadesini istemiyorlar. Çünkü Gülen konuÅŸursa, Allah korusun Türkiye tek partili sisteme döner: Çünkü biz tek kalırız. Gülen iade edilir de konuÅŸursa bir bakmışsınız ki devlet diye bir ÅŸey kalmamış. Asıl devlet Gülen’miÅŸ, paralel bunlarmış" diye konuÅŸtu.

"Yenikapı'daki yurttaÅŸlarımızın duygu ve düşüncelerini anlıyor, katılıyoruz. Ama sahnedekiler için aynısını söyleyemeyiz. HDP Yenikapı'da yoktu, çünkü Fethullah’la iliÅŸkisi olmayan tek parti HDP’dir" diyen DemirtaÅŸ, "AKP, CHP, MHP’nin üst düzey yöneticileri Fethullah ile diyalogdadır ve darbeden haberdardırlar! Tabi ki HDP aralarında olmaz" diyerek Türkiye'nin artık bir tek muhalefet partisi olduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.