Sosyal Medya

Coğrafyamız

BM'den Halep çağrısı

Birleşmiş Milletler, muhaliflerin rejimin kuşatmasını kırmasının ardından çatışmaların yoğunlaştığı Halep'te 2 milyon'dan fazla kişinin kuşatma altında kalma riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısını yaptı.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in Suriye'deki insani yardımlarından sorumlu yetkilisi Yacoub el Hillo ile bölgesel koordinatör Kevin Kennedy, Halep'e insani yardımların ulaÅŸtırılması için 'çatışmalara ara verilmesi' çaÄŸrısı yaptı. 

275 bin kiÅŸinin Halep'in doÄŸusunda çatışmalar arasında 'sıkışıp kaldığı' belirtilen açıklamada "Kentteki 2 milyon kiÅŸi kuÅŸatma korkusu altında yaşıyor" denildi. 

Temmuz başından bu yana çatışmalarda 130 sivil hayatını kaybederken BM açıklamasında hedef gözetmeksizin yapılan bombardımanlar nedeniyle kentin hastane, elektrik ve su ÅŸebekelerinin de zarar gördüğüne dikkat çekildi. 

Açıklamada "BM,  Halep'teki maÄŸdur sivillere yardım için hazır BM, Halep'in tamamındaki sivillere gıda ve ilaç yardımı için en azından çatışmalara 48 saatlik bir ara talep ediyor" çaÄŸrısı yapıldı. 

İç savaÅŸ öncesi Suriye'nin ekonomisi en güçlü kenti olan Halep'te Haziran'da Rusya'nın hava desteÄŸini alan rejim,  muhaliflerin dışarıyla ana baÄŸlantısını teÅŸkil eden Kastello Yolu'nu kontrol altına almıştı. .

Kastello'nun kapanmasıyla Halep'in doÄŸusunda temel yaÅŸam malzemelerinin fiyatı katlandı, bazı ihtiyaçlar karşılanamaz hale geldi. 

Geçen hafta muhalifler Ramuse'yi ele geçirerek doÄŸudaki muhalif bölgelerle baÄŸlantıyı saÄŸlayıp, kuÅŸatmayı kırdı. 

Kaynak: AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.