Sosyal Medya

Güncel

ABD'den Türkiye ve 15 Temmuz açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD'nin bulunduğu yönündeki iddialarla reddederek, "Doğru olan tek şey, demokratik yollarla seçilmiş Türkiye hükümetini ve Türkiye halkını desteklediğimizdir" açıklamasını yaptı.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Günlük basın toplantısında Türkiye'ye iliÅŸkin soruları cevaplayan Trudeau, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile yaklaşık 9 ay sonra ilk defa St. Petersburg'da yüz yüze görüşme yapacağının gündeme getirilmesi üzerine, Türkiye'nin bir NATO müttefiki, dost ve ortak olduÄŸunu belirtti. 

Trudeau, iki liderin yapacağı görüşmede Suriye konusunun da gündeme gelebileceğine dair bir soru üzerine, "Dünyanın neresinde olursak olalım IŞİD'e karşı yürütülen mücadele hepimizi kaygılandırıyor" dedi.

Görüşmeye ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını gördüğünü belirten sözcü, başka değerlendirme yapmadı.

'YAYINLANAN HER ŞEYE CEVAP VERMEYECEĞİM'

Trudeau, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin arkasında ABD'nin bulunduÄŸu yönündeki iddialarla ilgili, "Buna tepkimizi gösterdik, tamamen saçmadır. Yayınlanan her ÅŸeye cevap vermeyeceÄŸim. DoÄŸru olup olmadıklarını söyleyemem. DoÄŸru olan tek ÅŸey, demokratik yollarla seçilmiÅŸ Türkiye hükümetini ve Türkiye halkını desteklediÄŸimizdir" ifadesini kullandı. 

Öte yandan, Türk yetkililerin ABD'nin Türkiye'yi stratejik bir müttefik olarak tanımlamasına raÄŸmen darbe giriÅŸimi sonrasında henüz üst düzey bir ziyaretin yapılmamasına 'üzüldüklerinin'  ifade edilmesi üzerine Trudeau, Türkiye'nin önemli bir müttefik ve dost ülke olduÄŸunu söyledi.

Trudeau, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Türkiye'ye yapacağı ziyaret hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.