Sosyal Medya

Güncel

İran'dan Irak Kürtlerine çağrı

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nde bir heyet İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak ile bir araya geldi. Görüşmede İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak'ın birlik olun yönünde tavsiyede bulunduğu belirtildi.



Rudaw'ın haberine göre; Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸi (KYB) Genel Sekreter Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸi (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Berhem Salih ve beraberindeki heyeti, bugün Ä°ran'ın BaÅŸkenti Tahran'da Ä°shak Cihangiri ile görüştü. 

Berhem Salih'in Ofisi'nden yapılan açıklamada, toplantıda IŞİD'e karşı mücadelenin yanısıra Kürdistan Bölgesi ve Irak'taki geliÅŸmelerin masaya yatırıldığı belirtildi. 

Açıklamada, Berhem Salih'in, IŞİD'e karşı savaşta Kürdistan Bölgesi ve Irak'a verdiği destekten dolayı İran teşekkür ettiği ifade edildi.

Salih, “IŞİD yenilmek üzereyken, Irak'taki oluÅŸumlar arasında diyalog baÅŸlayarak sorunlar kesin olarak çözülmeli” dedi.

İshak Cihangiri ise, Kürtler'in birlik olarak Bağdat'la sorunları çözmesi gerektiğini kaydetti.

Peşmerge Güçleri'nin IŞİD'e karşı savaşta önemli bir faktör olduğuna dikkat çeken Cihangiri, örgütle mücadele çerçevesinde Musul, Halep ve Rakka'nın kurtarılmasını önemli olduğunu altını çizdi.

Kürdistan Bölgesi Tahran Temsilcisi Nazım Debag, KYB heyetini Salı günü İran Ulusal Güvenlik Genel Sekreteri Ali Şemhani ve Parlamento Başkanı Ali Laricani ile biraraya geleceğini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.