Sosyal Medya

Güncel

Darbede Clinton ve S. Arabistan etkisi

15 Temmuz darbe girişiminin perde arkasında rol alanlarla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange, 15 Temmuz darbe girişiminde Hillary Clinton ve Suudi Arabistan'ın etkisinin olduğunu söyledi.



ODATV.com'un aktardığı bilgide; Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange, Russia Today'a verdiÄŸi röportajda, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde Hillary Clinton ve Suudi Arabistan'ın etkisi olduÄŸunu söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Ekvador Büyükelçiliği'nde geçen hafta Russia Today'in sorularını yanıtlayan Julian Assange, darbe girişimine ilişkin söylediği sözler dikkat çekti.

Assange, Hillary Clinton başta olmak üzere bazı Amerikalı yetkililerin ve Suud hanedanının Türkiye'deki darbenin perde arkasında yer aldıklarını kaydetti. Assange ayrıca, Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'ın Amerika başkanlık seçimlerinde demokrat aday Clinton'un baş destekçilerinden biri olduğunu vurguladı.

Aynı röportajda Assange'ın “Darbe giriÅŸiminin tam ortasında NBC, ErdoÄŸan'ın Almanya'ya sığınmak için yola çıktığı yönünde bir haber yayınladı. Kaynak olarak da ABD askeri kaynaklarını gösterdiler.  Bu haber anında tüm dünyaya yayıldı ve darbe giriÅŸimine zaman kazandırdı. Burda neler dönüyor? Yapılan haber darbeye destekti. Çünkü bir devlet baÅŸkanı ülkesinden kaçtıysa, kontrolü kaybettiÄŸi anlamına gelir” dediÄŸi de gündeme gelmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.