Sosyal Medya

Güncel

Tarihi kentte tarihi görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in tarihi görüşmesine ev sahipliği yapan St Petersburg kenti, Putin için önemli bir kent. Rusya yüzyıllarca bu şehirden yönetildi. Eski imparatorluk başkenti burasıydı.



Kentte son yıllardaki belki de en önemli Rus-Türk zirvesi yapılacak.  Türk- Rus iliÅŸkileri Kasım ayında Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus savaÅŸ uçağının düşürülmesiyle gerildi. 

Ä°liÅŸkiler, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın mektubuyla yeniden düzelme yoluna girerken uçak vak'asından altı ay sonra yapılacak St. Petersburg zirvesine Ankara ile Moskova’nın ‘barışma  görüşmesi’ demek mümkün. 

Ä°ki lider en son Antalya’da G- 20 zirvesinde görüşmüşlerdi, darbe giriÅŸimi sonrası telefonda konuÅŸan ilderler ilk kez yüz yüze görüşecekler.

Türk- Amerikan iliÅŸkilerinin tarihinin en derin krizini yaÅŸadığı günlerden geçerken yapılıyor olması da bu görüşmeyi daha da 'anlamlı' kılıyor. 

Bu sebeple Petersburg zirvesi baÅŸta Washington olmak üzere bütün NATO merkezlerinde de dikkatle izleniyor. Bir baÅŸka deyiÅŸle Washington ile Brüksel’in de gözleri burada olacak.


Türkiye ile Washington arasındaki iliÅŸkiler PKK ve Gülen örgütü üzerinden tam bir güvensizlik yaÅŸarken acaba Türkiye Rusya ile ne kadar ileri ya da derinlikli bir iliÅŸki kurabilir.

Yarınki toplantıdan sonra bunun da iÅŸaretlerini görebileceÄŸiz…

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.