Sosyal Medya

Güncel

Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar 9 dakikada 38 kez 'sağolun' dedi

Yenikapı yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde bir ilk yaşandı. Kürsiye siyasilerin dışında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da çıktı. Ancak Akar'ın konuşması siyasi liderlerden çok farklıydı. Dokuz dakika konuşan Akar tam 38 kere 'sağ olun 'dedi.



CHP lideri KılıçdaroÄŸlu’nun ardından kürsüye çıkan Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar’ın konuÅŸması siyasilerden farklı oldu. 15 Temmuz’daki dik duruÅŸları için vatandaÅŸlara teÅŸekkür ederen Akar’ın heyecanı belli oluyordu.
 
Akar, “15 Temmuz günü ülkemizin tüm kurum ve kuruluÅŸlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızmış, bir grup illegal çete mensubu terörist hain Fetullahçı Terör Örgütü, tarihimizde görülmemiÅŸ bir ÅŸekilde, vatanımıza, milletimize, cumhuriyetimize bu zilleti ve rezaleti yaÅŸatmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ÅŸan ve ÅŸerefle dolu geçmiÅŸine kara bir leke sürmüşlerdir” diye konuÅŸtu.
 
Hulusi Akar, “Her yönüyle milli ve yerli olan yüksek siyasi liderlikçe verilen direktifler doÄŸrultusunda, asil milletimiz sizler ve onun
 
baÄŸrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçek evlatlarıyla emniyet mensupları, kahramanca ve ferasetle bu hain giriÅŸime karşı koymuÅŸlardır. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve baÄŸrından çıktıkları milletimize ihanet eden bu alçaklara layık oldukları cevap tereddütsüz bir ÅŸekilde alanlarda verilmiÅŸtir. Bu rezaleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, mazisi ÅŸan ve ÅŸerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve asil milletimize yaÅŸatan hainler en ağır ÅŸekilde cezalandırılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadesini kullandı.
 
“BAYRAÄžINI SEVEN EZÄ°CÄ° ÇOÄžUNLUKTAKÄ° MENSUPLARIYLA KESÄ°NLÄ°KLE HİÇBÄ°R ALAKASI YOKTUR”
 
Akar, “Burada özellikle ÅŸunu belirtmek isterim, 15 Temmuz akÅŸam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yuvalanan illegal çete mensubu terörist hainlerin Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe giriÅŸiminin, halkımızın peygamber ocağı olarak adlandırdığı Türk Silahlı
 
Kuvvetlerinin vatanını, milletini, bayrağını seven ezici çoÄŸunluktaki mensuplarıyla kesinlikle hiçbir alakası yoktur. Bu nedenle sizlerin yüce milletimizin asker elbisesi içerisine girmiÅŸ eli kanlı caniler, hainlerle görevinin başında olan, ülkemizin bekası için aynı zamanda bölücü terör örgütü PKK ve sınırlarımızın hemen yanı başındaki diÄŸer tehditlerle de canla baÅŸla mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman, fedakar mensuplarını çok iyi ayırt ederek davranması bu zor süreçte bizlere güç ve moral vermiÅŸtir. Bundan dolayı hepinize tek tek teÅŸekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bizlere gösterdiÄŸiniz bu yakın ilgi, güven ve sevginin de ülkemizin, asil milletimizin birlik bütünlük ve güvenliÄŸi bakımından hayati öneme haiz olduÄŸunun da bilincindeyiz. Asil milletimizin gözünü budaktan esirgemeden, canı pahasına milli iradenin hakimiyeti ve demokrasinin idamesi için gösterdiÄŸi kahramanlık, fedakarlık her türlü takdirin üzerindedir. Her zaman saygıyla ve şükranla anılacaktır. Bundan dolayı bir kez daha sizlerin ÅŸahsında asil milletimize saygı ve şükranlarımızı sunuyorum ” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.