Sosyal Medya

Güncel

Bolu Komando Tugayı Disneyland olsun talebi

2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nın taşınması, yerine Disneyland gibi büyük bir eğlence parkı yapılması için çalışma başlatıldı.



Bolu Belediye BaÅŸkanı Alaaddin Yılmaz, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde askeri birliklerin kışladan çıkmasına karşı iÅŸ makineleri ve beton bloklarla barikat kurdukları 2'nci Komando Tugay Komutanlığı General EÅŸref Bitlis Kışlası’nın, Dörtdivan'a taşınmasını istediklerini açıkladı.

Geçen yıl tugayın taşınması konusudaki giriÅŸimlerinin olumsuz sonuçlandığını belirten BaÅŸkan Yılmaz, son olaylardan sonra yeniden görüşmelere baÅŸladıklarını söyledi.

"HÃœKÃœMET DE Ä°STÄ°YOR"

BaÅŸkan Yılmaz, "Geçen yıl hem Milli Savunma Bakanlığı, hem de Genelkurmay BaÅŸkanlığı’na resmi yazı yazmıştık. Dörtdivan Ä°lçesi’ne gitmesini istiyoruz. Dörtdivan’da bir alanları var. Oraya gitmelerinin uygun olacağını, bulunduÄŸu yerin uygun olmadığını söylemiÅŸtik. Ama bu teklifimize olumsuz cevap gelmiÅŸti. Son geliÅŸmelerden sonra Allah’a binlerce şükürler olsun ki ÅŸu anda hükümet de bunu istiyor. Tabii tugayımız ÅŸu anda ÅŸehrin tam göbeÄŸinde kalmış durumda. Yanında da havaalanı yapacağımız bir alan var. 3 milyon metrekare kadar genişçe bir alan. Bolu gelecekte turizm ve spor kenti olacak. EÄŸer turizm kenti olacaksa, turizmle ilgili birçok enstrümanı düşünmek durumundayız. Gelecek projeksiyonları yapmak durumundayız."

Bolu Komando Tugayı Disneyland olsun talebi

DÄ°SNEYLAND OLABÄ°LÄ°R

Söz konusu alanın Ankara ve Ä°stanbul arasında olmasının da önemine iÅŸaret eden Yılmaz, ÅŸunları söyledi: "Disneyland gibi film platolarının olduÄŸu böyle bir alana dönüşebilir. Dünyanın birçok yerinde bu tür yerler film teknolojisine çok büyük yenilikler kattığı gibi dışarıdan gelenlerin de gezdiÄŸi bir alan oluyor. EÄŸer Bolu turizm kenti olacaksa, turizmin bir branşı da bu olur diye düşünüyoruz. Bolu gelecekte turizm, spor ve üniversite kenti olacak diye düşünüyoruz. Bütün planlarımızı buna göre yapmaya çalışıyoruz. Bolu çok özel bir kent. Bu özel kent hem Türkiye’de hem de dünyada marka kent olmak durumunda. Marka kent olabilmek için de bunlar gerekli. Åžu anda Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı ile bu konu üzerinde görüşmelerimiz sürüyor."

Bolu Komando Tugayı Disneyland olsun talebi

Bolu Komando Tugayı Disneyland olsun talebi

Bolu Komando Tugayı Disneyland olsun talebi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.