Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'ın yaveri, onları 14 Temmuz'da Çankaya'ya toplamış

15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce, Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Ali Yazıcı'nın yaverleri Çankaya Köşkü'nde topladığı ve görev dağılımı yaptığı ortaya çıktı.



Habertürk'te yer alan bilgide; FETÖ/PDY'li askerlerin 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından yürütülen soruÅŸturma kapsamında, CumhurbaÅŸkanlığı Kara Yaveri Piyade Binbaşı Mete SemercioÄŸlu, verdiÄŸi ifadede, BaÅŸyaver Ali Yazıcı tarafından 14 Temmuz'da görevlendirme toplantısı yapıldığını söyledi. Ä°ÅŸte SemercioÄŸlu'nun ifadesinden çarpıcı bölümler:

BÄ°LGÄ°LERÄ° BANA Ä°LETÄ°N

14 Temmuz günü saat 10.00'da Çankaya Köşkü'nde yaverlerle toplantı yaptık. BaÅŸyaver Ali Yazıcı, cep telefonlarını toplantıya sokmamamızı emretti. Yazıcı, “Sayın CumhurbaÅŸkanı'mızdan izin almadan geldik. Hepimiz Ankara'dayız, ne oluyor ne bitiyor haber alamıyoruz. Dağılalım herkes gittiÄŸi yerde bilgileri alıp bana bildirsin” dedi. Deniz Yaveri'ni Ä°stanbul'da, Hava Yaveri Binbaşı Erkan Kıvrak'ı Ankara'da ve beni Antalya'da görevlendirdi. Bulunulan illerde Sayın CumhurbaÅŸkanı'mızın programlarıyla ilgili elde ettiÄŸimiz bilgileri önce bana, benim de kendisine iletmemi, bununla birlikte aynı gün öğleden sonra herkesin görev yerlerine gitmelerini emretti. 

‘ANTALYA'YA NE ZAMAN GEÇİLECEK?'

Sayın CumhurbaÅŸkanı'mızın yedek makam ÅŸoförünü arayarak baÅŸyaverin makam aracında bulunması gerekeceÄŸinden bayraklı ve forslu makam aracı ile çıkış olup olmayacağını sordum. Kendisi de olmayacağını, olursa bilgi vereceÄŸini söyledi. Aynı gün öğleden sonra Sayın CumhurbaÅŸkanı'mızın pilotunu arayarak “Marmaris'ten cumartesi gününden önce Antalya'ya helikopterle intikal olur mu?” diye sordum. Pilot, “Büyük ihtimalle cumartesi günü Antalya'ya intikal edilir” dedi.

OTELÄ°N Ä°SMÄ°NÄ° BÄ°LDÄ°RDÄ°

Hava Yaveri Binbaşı Erkan Kıvrak, Cumhurbaşkanı'mızın Marmaris'te Grand Yazıcı Turban isimli otelde kaldığı bilgisini verdi.

BAÅžBAKAN'I DA SORDU

Yazıcı, “Senden özel bir isteÄŸim var, BaÅŸbakan cuma akÅŸamı Ä°stanbul Tuzla'daki konutunda mı kalacak? Bunu bana öğren, bildir” dedi. Ben de BaÅŸbakan'ın özel kalem müdürü Zafer Çubukçu'ya mesajla, “Cumartesi günü tersanede yapılacak törene Tuzla'daki konuttan mı geçersiniz?” diye sordum, “Büyük ihtimalle öyle olur” ÅŸeklinde cevap verdi. Bu bilgileri Yazıcı'ya aktardım.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.