Sosyal Medya

Dünya

Almanya'yı FETÖ korkusu sardı: Yaygınlaşabilir!

Almanya'da vekiller, FETÖ hareketinin ülkelerinde yaygınlaşabileceği vurgusu yaptı



Türkiye’nin Almanya’daki Gülen hareketine ait kuruluÅŸların incelenmesi yönündeki taleplere önceleri net olarak karşı çıkan Alman siyasilerde, Gülen hareketine yönelik söylemler deÄŸiÅŸmeye baÅŸladı. 

Dün, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Milletvekili Roderich Kiesewetter'in, AB üyeliÄŸine iliÅŸkin 'Türkiye Rusya ile yakınlaÅŸabilir'açıklamalarının ardından bugün de kritik bir deÄŸerlendirme geldi. 


Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Baden Württemberg Eyalet milletvekili Dr. Bernhard Lasotta, Almanya’daki Gülen hareketi hakkında negatif konuÅŸtu. “Benim tecrübeme göre, bu kiÅŸilerin bizim kurumlarımızda da yaygınlaÅŸma riski var” diyen Lasotta bunun entegrasyon kisvesi altında olabileceÄŸini söyledi. Örgüt ağının muhafazakar Ä°slami aileler, giriÅŸimci ve akademik liderler, okuma grupları ve yurtlardan oluÅŸtuÄŸunu savunan Lasotta, Gülen hareketinin hedefinin iyi bir örgün eÄŸitimle, devlet, yönetim, siyasi partiler ve kamu mevkilerini ele geçirmek için, akademik kadroları yanlarına çekmek olduÄŸunu" dile getirdi.

Kaynak:DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.