Sosyal Medya

Dünya

Dünya medyasından, Yenikapı Mitingi'ne ilk yorumlar

İstanbul' Yenikapı'daki tarihi "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne uluslararası basın da geniş yer ayırdı. Uluslararası haber ajanslarının Yenikapı'daki dev mitingle ilgili ilk yorumları geldi.



İstanbul'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" uluslararası basında da yer buldu. Uluslararası haber ajanslarının Yenikapı'daki dev mitingle ilgili ilk yorumları ise şöyle oldu:

ASSOCIATED PRESS

Associated Press ajansı, "Türkiye'deki baÅŸarısız darbe giriÅŸiminin ardından gerçekleÅŸtirilen gece gösterileri Ä°stanbul'daki büyük mitingle noktalanıyor"ifadesini kullandı.

Ajans, "Ä°stanbul'daki büyük final, birlik mesajı vermeyi amaçlıyor. ErdoÄŸan katılımcılardan parti bayraklarını deÄŸil, sadece Türk bayraklarını getirmelerini istemiÅŸti" diye ekledi.

REUTERS

Reuters ajansının haberinde, “Yüz binlerce Türk, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın çaÄŸrısıyla baÅŸarısız darbe giriÅŸimini lanetlemek için toplanıyor”ifadesi yer aldı.

Miting, Batı’nın geniÅŸ çaplı tasfiye ve tutuklamalara yönelik eleÅŸtirilerine karşı “güç gösterisi” olarak yorumlandı.

AFP

"Ä°stanbul'da bugün yüz binlerce insan iktidar partisinin organize ettiÄŸi demokrasi mitinginde bir araya geldi" ifadesini kullanan ajans, "Bu miting, geçen ayki baÅŸarısız darbe giriÅŸiminin ardından CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a destek için gerçekleÅŸtirilen üç haftalık gösterileri sonlandıracak" diye ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.