Sosyal Medya

Güncel

Nurettin Veren: FETÖ, Özal dahil herkesi kullandı

Kapatılan Zaman Gazetesi’nin eski Genel Müdürü Nurettin Veren, Fetullah Gülen’in aralarında Turgut Özal’ın da bulunduğu siyasetçileri yıllarca kandırdığını söyledi.



FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’in yıllarca en yakınındaki isimlerden biri olan eski Zaman Gazetesi Genel Müdürü Nurettin Veren, önemli açıklamalarda bulundu. Veren, Fetullah Gülen’in Turgut Özal baÅŸta olmak üzere devlet yöneticilerini ‘Türk-Ä°slam dünyasına’ ve ‘Ä°htiyaç sahibi Anadolu çocuklarına yardım’ maskesi altında kandırdığını anlattı. Veren, FETÖ’nün referansı ile İçiÅŸleri Bakanı olan Meral AkÅŸener’in, kendilerine teÅŸekkür mektubu bile yazdığını söyledi.

BÄ°R TEK ERDOÄžAN KAVRADI

CNN Türk’te açıklamalarda bulunan Nurettin Veren, 5 ay önce MÄ°T’e 200 imamın ismini verdiÄŸini ve darbe olacağı uyarısında bulunduÄŸunu dile getirdi. Listede yer alan isimlerden Adil Öksüz’ün iki gün öncesinde darbe emrini ABD’deki Gülen’den Akıncılar Ãœssü’ne getirdiÄŸini belirten Nurettin Veren, “MÄ°T bu anlattıklarımdan sonra ne yaptı bilmiyorum. 2014 yılında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile görüştüm. Her ÅŸeyi anlattım. Bana göre bu iÅŸin ciddiyetini kavrayan tek kiÅŸi o. Emniyet ve savcılar bu konuda hiçbir ÅŸey yapmadı” ifadesini kullandı.

AMAÇLARI KAÄ°NAT Ä°MAMLIÄžI

Örgütün Türk-Ä°slam dünyasına hizmet etmek maskesi altında faaliyet gösterirken, Güney Amerika’da bile açtığı okullarla aslında ‘kainat imamlığı’ amaçladığını belirten Veren, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tansu Çiller ve Bülent Ecevit’in kendilerine nasıl yardımlar yaptığını anlattı. Veren, “Özal, Türk-Ä°slam dünyasına hizmet edildiÄŸini sanıyordu. Orta Asya’yı onlara açan rahmetli Özal’dı. Özal’dan sonra Süleyman Demirel ve Tansu Çiller de destek verdi. Gülen herkesi kullandı. Herkes, kullanıldığının farkında olmadan kullanıldı. Çünkü anormal bir teklifle yaklaÅŸmıyordu.”

AKÅžENER’Ä° BAKAN YAPTIK

FETÖ’nün NASA’ya bile adam soktuÄŸunu belirten Nurettin Veren, dönemin DYP lideri ve eski BaÅŸbakan Tansu Çiller’in 1990’lı yıllarda Gülen’in isteÄŸiyle, Meral AkÅŸener, Işılay Saygın ve Ufuk Söylemez’i bakan yaptığını, kendisinin de buna aracı olduÄŸunu söyledi. Veren, ÅŸimdi MHP Genel BaÅŸkanı adayı olan Meral AkÅŸener’in İçiÅŸleri Bakanı olduÄŸu zaman kendisine gönderdiÄŸi ‘teÅŸekkür mektubu’nu da programda gösterdi.

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.