Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'de yaralanan ABD ajanını Türk askeri kurtardı

Suriye’de yaralanan Amerikalı kadın istihbaratçı, İHA’ların ve helikopterlerin katıldığı, 2 gün süren film gibi operasyonda kurtarıldı.



5 Temmuz 2016 Cuma günü ajanslara “sınırda ABD hareketliliÄŸi” baÅŸlıklı bir haber düştü. Haberde, iki Amerikan askeri helikopterinin Yayladağı ilçesi yakınlarına indiÄŸi, Hatay ValiliÄŸi yetkililerinin konuyla ilgili sorulara “Bilgimiz dahilindedir” yanıtını vermekle yetinildiÄŸi anlatıldı. Ä°ki helikopter Yayladağı’nda panik yaÅŸayan köylüler, geliÅŸmeden yetkilileri de haberdar etti. Bu esrarengiz geliÅŸmenin ayrıntısı ortaya çıktı.

SURÄ°YE'DE GÄ°ZLÄ° OPERASYON

Hürriyet Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'in haberine göre, Suriye topraklarında görev yapan Amerikalı kadın ajan, 3 Temmuz tarihinde gizli bir operasyonda yaralandı ve tahliye çağrısı yaptı.

Kadın ajan, ABD’li yetkililere bulunduÄŸu yerin koordinatlarını gönderdi.

ABD’li yetkilerin yaptığı çalışma sonucu, kadın ajanın Yayladağı yakınlarındaki Türkmen dağı bölgesinde bulunduÄŸu tespit edilince kurtarma operasyonu baÅŸladı.

Öncelikle, kadın ajanın bulunduğu bölgeden, Türk sınırına doğru yönlendirilmesi sağlandı.

İHA'LAR UÇTU

ABD’li yetkililer, Türk Genelkurmayı ile temasa geçerek, bölgede yüksek çözünürlüklü kameralar ve ‘istihbaratçıya yakın olması muhtemel Suriye birliklerine müdahale etmek için kullanılacak ‘Hellfire’ (Cehennem AteÅŸi) füzesi taşıyan, iki insansız hava aracına uçuÅŸ izni istedi. Genelkurmay BaÅŸkanlığı talep edilen izni derhal verdi.

ABD’ye ait iki tane Ä°HA, bölgeyi taramaya baÅŸladı. Bu süreç iki gün devam etti. Arama sürerken ABD’ye ait iki helikopter de Türk sınırının sıfır noktasında hazır bekletildi.

ABD DEĞİL, ASKER BULDU

Tüm çabalara rağmen kadın ajanla ABD helikopteri buluşamadı.

Aramalar sürerken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hudut birliklerine baÄŸlı askerler, sınır bölgesinde bir hareketlilik fark etti.

Uyarılar yapıldığında, yaralı bir kadın ellerini kaldırarak, ‘Dost olduÄŸunu’ söyledi. Asker tarafından alınan kadın önce Hudut Karakolu’na götürüldü. Durum, savcıya bildirildikten sonra yaralı kadın ajan ABD’li yetkililere teslim edildi. Kadın ajan, Ä°ncirlik Ãœssü’ne götürüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.