Sosyal Medya

Güncel

Darbeci yarbayın ifadesi: Hulusi Akar'ı dinledik

Genelkurmay Emniyet Subayı İstihbarat Yarbay Gökhan Eski, Hulusi Akar'ı dinlediklerini itiraf etti.



Genelkurmay BaÅŸkanı OrgeneralHulusi Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan ile Türkkan’ın ‘Cemaat abisi’ Muhammet Uslu’nun “Kod adı Salih’tir” dediÄŸi Genelkurmay Emniyet Subayı Ä°stihbarat Yarbay Gökhan Eski'nin ifadesi ortaya çıktı.

Habertürk'ün haberine göre Türkkan ve Uslu gibi Cemaat (FETÖ) mensubu olduÄŸunu itiraf eden, tutuklanıp TSK’dan atılan Eski, ifadesinde özetle ÅŸunları söyledi.

CEMAAT MENSUBUYUM

Benim birimimin görevi Genelkurmay Karargâhı içindeki güvenlik kameralarının kontrol ve yönetimidir. Ben Fethullah Gülen Cemaati (FETÖ) mensubuyum.

Cemaat’le 1986’da ortaokul birinci sınıfta tanıştım. Ortaokulda bana, B. kod adını kullanan, tıp fakültesinde okuduÄŸunu söyleyen bir abi görevlendirmiÅŸlerdi.

Lisedeyken de irtibatımız devam etti. Benim her ÅŸeyimle ilgileniyordu. 1989’da Ä°zmir Maltepe Askeri Lisesi’ni kazandım. Mezun oluncaya kadar B. abinin ziyaretleri devam etti. Askeri liseyi bitirince Kara Harp Okulu’na kaydoldum.

SONRA ABİM DEĞİŞTİ

Kara Harp Okulu’nda 6 ay kadar daha görüştük. Son görüşmede, “Artık ben deÄŸil, A. gelecek” deyip beni ona devretti. Harp Okulu boyunca A. abiye baÄŸlı kaldım. O abi beni, Adil Abi’ye (Türkkan’ın da abisi) devretti. Benim Cemaat’teki kod adım Salih’tir. Bu kod adını ortaokulda B. Abi vermiÅŸti.

HÄ°MMETE BAÅžLADIM

Harp Okulu’ndan mezun olup maaÅŸ almaya baÅŸlayınca himmet vermeye baÅŸladım. 2012’de Ankara’ya gelince F. Abi, beni Murat Abi’nin (Muhammet Uslu) evinde R. Abi’yle tanıştırdı.

Murat Abi, aynı zamanda Türkkan’ın da abisidir. R. Abi, Çayyolu’nda oturuyordu. Türk Telekom’da çalışıyordu. Ankara’ya geldikten 6 ay sonra Yarbay Levent Türkkan’la R. Abi’nin evinde tanıştık. Cemaat’le baÄŸlantılı olduÄŸumuzu R. Abi’nin evinde öğrendik.

HULUSÄ° AKAR’I DÄ°NLÄ°YORDUK

Türkkan, dinleme cihazlarıyla rutin olarak Genelkurmay BaÅŸkanı Akar’ı dinliyordu. Bazen cihazları dolunca bana verip benimle R. Abi’ye gönderiyordu. R. Abi, Ä°stanbul’a tayin olunca beni ve Levent’i Murat Abi’ye devretti. Onun evine gelip gitmeye baÅŸladık.

"BU HAFTA KRÄ°TÄ°K HAFTA"

13 Temmuz ÇarÅŸamba günü TuÄŸgeneral Mehmet Partigöç’ün odasına çıktım. Bana, “Bu hafta kritik bir hafta, güvenlik konusunda daha hassas ol” dedi. Aynı gün Murat Abi’nin evine gittim.

Orada Selahattin Abi vardı, sonra Adil Abi geldi. Partigöç PaÅŸa’nın söyledi- ÄŸini aktardım. Onlar da “DoÄŸru bu hafta kritik bir hafta, amiral ve denizcilerin karargâhta tutuklanması söz konusu olabilir, onun için Partigöç PaÅŸa’nın emirlerini yerine getir” dedi.

AKLIMDAN GEÇMEDİ

Darbe giriÅŸimi aklımın ucundan bile geçmedi. Cemaat’in felsefesi sineÄŸin kanadının bile kırılmamasıydı. Fakat yüzlerce insan öldü. Halkın üzerine savaÅŸ uçaklarıyla bomba atıldı. Bunlardan bir Cemaatçi olarak çok etkilendim, utanıyorum.

'ÇEKİÇ BAŞLADI' DEDİ

15 Temmuz günü Partigöç PaÅŸa, “Emniyet kulübelerini artırın, ben takviye yaptıracağım” dedi. Ayrıca, “Silahları aç. Ani müdahale mangası ve hazır kıta yerini alsın” dedi.

Saat 20.00’ye geliyordu. Silahları rütbelilere dağıttık. Görüntü izleme merkezine gittim. Muhafız Tabur Komutanı Tolga Kılıçarslan, “Çekiç baÅŸladı” dedi. ‘Çekiç’ bir kod olarak, dışarıdan saldırı olduÄŸunu ifade eder.

DOĞAN ALBAY İÇERİ ALDI

O sırada otobüsle gelen tam teçhizatlı Özel Kuvvetleri, DoÄŸan Albay içeri alıyordu. Silah sesleri baÅŸ- ladı. Bir kısım subayların Özel Kuvvetler tarafından rehin alındığını gördüm. Partigöç PaÅŸa aradı. “Helikopterle takviye ekip gelecek. GiriÅŸ çıkışların hepsi kapatılmıştır, bunlar Genelkurmay BaÅŸkanı’nın emridir” dedi.

KAMERALARI SÖKMEK İSTEDİM

Saat 05.00-06.00 arasında karargâhta güvenlik kamerası kayıtlarını sökmek istedim. Amacım kayıtları emniyet altına almaktı. Kameradan izleyen Partigöç Paşa beni yanına çağırdı. Benle birilerini aşağıya gönderdi, cihazların sökülmesi talimatını verdi. Benle gelenler cihazları söktüler. Muhtemelen imha ettiler.

'ABİ' ŞÖYLE İFADE VERMİŞTİ

Genelkurmay BaÅŸkanı Akar’ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan’ın “Abi” dediÄŸi Muhammet Uslu ifadesinde Eski için ÅŸu iddialarda bulunmuÅŸtu: Genelkurmay BaÅŸkanı’nın emir subayı Levent Türkkan ‘Ahmet’ kod adını; Genelkurmay’da çalışan Gökhan Eski ise ‘Salih’ kod adını kullanıyordu.

Bu 2 ÅŸahıs Genelkurmay BaÅŸkanı’nın odasına benim kendilerine verdiÄŸim ‘radyo’ diye tabir ettiÄŸimiz ses kayıt cihazlarını yerleÅŸtirip cihazlar dolduktan sonra bana getiriyordu. Ben de onlara boÅŸ cihazları veriyordum.

Bu ÅŸekilde uzun süre Genelkurmay BaÅŸkanı’nı Cemaat adına dinledik. Genelde 2-3 adet radyo diye tabir edilen kayıt cihazı alıp veriyordum. Cihaz ince bir araç kumandasına benziyordu, siyah renkliydi, yassı yuvarlak saat pili vardı.

Pilin ne kadar gittiÄŸini dinleyen arkadaÅŸlar ya da benim cihazı alıp verdiÄŸim Selahattin Abi bilir. Elemanlar bana radyoları dolu vaziyette getiriyorlardı. Ben Selahattin Abi’ye veriyordum.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.