Sosyal Medya

Güncel

Yenikapı'da tarihi buluşma - CANLI İZLE

Cumhuriyet tarihinin en büyük meydan mitingi İstanbul Yenikapı'da yapılıyor. 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişimine direnip darbeyi püskürten milyonlar bu kez Yenikapı’da tarihi bir buluşma gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı ile AK Parti, CHP ve MHP liderleri ilk kez aynı miting meydanında buluşuyor.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin birlikte katılacağı ilk miting olma özelliğine sahip, Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için son hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşlar saatler öncesinden alanı doldurdu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve ailesi, BaÅŸbakan Yıldırım, CHP lideri KılıçdaroÄŸlu, MHP lideri Bahçeli, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulûsi Akar, 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Mehmet Görmez alana giriÅŸ yaptı. 

Dört lider tek tek kürsüye çıkıp vatandaşları selâmladı.

Mitinge kalabalık bir sanatçı grubu da katılıyor.

Vatandaşlar 165 metal dedektörlü arama kapısından geçtikten sonra şapka ve Türk bayraklarını alarak miting alanına giriyor.

Sahnenin sağında ve solunda üçer bin kişilik podyum kuruldu. Protokolün büyük bölümü, şehit aileleri ve gâziler için ayrıldı.

Miting alanına kurulan 60 metrelik sahnenin iki tarafına Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dev posterleri asıldı.

Sesin tüm miting alanından duyulması için 35 kulede kurulan toplam 1 milyon watt'lık ses sistemiyle çeşitli marşlar çalınıyor.

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler de unutulmadı. Sahnenin sol tarafında basın için kurulan platformun arka kısmına, üzerinde darbe girişimi sırasında şehit olanların isimleri ve "Vatan size minnettardır" yazan dev pankart asıldı.

 

[FotoÄŸraf: AA]
 
 

lk konuşmayı Bahçeli yapacak

Organizasyonda, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ve Türk Silahlı Kuvvetleri Tarihi Osmanlı Bölüğü bir gösteri yapacak. Mehteran takımı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere atıfla 240 kişiden oluşacak.

Ardından şehitlerin fotoğrafları ve isimlerinin ekrana yansıtılacağı bir film gösterilecek. Film, İngilizce alt yazılı sunulacak. Ayrıca şiirler okunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile parti liderlerinin alana girişiyle asıl programa geçilecek. İstiklâl Marşı ile başlayacak program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam edecek. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez öncülüğünde dua edilecek.

İlk konuşmayı, programda değişiklik olmadığı takdirde MHP lideri Bahçeli yapacak. Ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, sonra da Başbakan Yıldırım konuşacak. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla miting tamamlanacak.

Organizasyonda sunuculuğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yer aldığı mitinglerde sunuculuğu üstlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Genel Koordinatörü Orhan Karakurt yapıyor.

 

[FotoÄŸraf: AA]
 
 

15 bin polis görevli

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 15 bin polis memuru, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde görev yapıyor.

Miting alanı ve çevresinde özel harekâtın da destek verdiği polis ekipleri, dedektör köpekler ve havadan 2 helikopterle güvenliği sağlıyor.

3-5 milyon katılımcı bekleniyor

Mitinge 3 ilâ 5 milyon kişinin katılımı beklenirken, hazırlıklar da buna göre planlandı. Karayoluyla alana gidenler için Kazlıçeşme Miting Alanı, 7 bin otobüsün park edebileceği şekilde organize edildi. Vatandaşlar Kazlıçeşme'den yürüyerek, deniz yoluyla ya da Marmaray ile Yenikapı durağında inip, miting alanına ulaşabiliyor. Yürüyüşü tercih edenler için sahil yolu boyunca belirli mesafelerde su ve ikram istasyonları kuruldu. Deniz yolu için 204 tekne kiralandı. Bu tekneler İstanbul'un 12 değişik noktasından seferler yapıyor. Ayrıca 50 tekne de Eyüp, Üsküdar, Beşiktaş ve Kadıköy gibi noktalardan ring yapıyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.