Sosyal Medya

Güncel

Reuters: Erdoğan Batı'ya düşünme fırsatı verecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretiyle ilgili bir analiz kaleme alan Reuters, "Erdoğan, bu ziyaretle Batı'ya durup düşünme fırsatı vermeyi ümit ediyor olabilir" ifadesine yer verdi.



"Türkiye'deki darbe Batı ile iliÅŸkileri gererken, Rusya ile yumuÅŸama hız kazanıyor" baÅŸlıklı analizde, ErdoÄŸan'ın yapacağı kritik ziyaret, Türkiye'nin ABD ve AB ile iliÅŸkileri açısından incelendi.

Yazıda, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan için "Bu ziyaretle, Batı'ya durup düşünme fırsatı vermeyi ümit ediyor olabilir" yorumunda bulunuldu.

"MOSKOVA Ä°LE BUZLAR ERÄ°RKEN..."

Analizde ÅŸu ifadeler yer aldı: "Türk yetkililer, ErdoÄŸan'ın ziyaretinin NATO üyesi ve AB adayı ülkenin Batı'ya sırtını döndüğü anlamına gelmediÄŸi konusunda ısrarcı. Bu ziyaretin 15 Temmuz darbe giriÅŸiminden haftalar önce baÅŸlayan Türkiye-Rusya yakınlaÅŸmasının bir sonraki adımı olduÄŸunu belirtiyorlar. Ancak Moskova ile buzların erimesi, Ankara'nın Batı ile iliÅŸkilerin neredeyse hiç olmadığı kadar gerildiÄŸi bir döneme denk geliyor."

"DARBE GİRİŞİMİ RUSYA'YA YAKLAŞTIRDI"

Birçok uzman görüşüne yer verilen analizde Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı'na yakın bir düşünce kuruluÅŸu olan Rusya Uluslararası Ä°liÅŸkiler Konseyi Genel Direktörü Andrey Kortunov'un ÅŸu yorumu dikkat çekti: "Batı söz konusu olduÄŸunda, Rusya ve Türkiye'nin iki dışlanmış ülke olduÄŸu söylenebilir... Görünüşe bakılırsa, baÅŸarısız darbe giriÅŸimi Türkiye'yi Rusya'ya yaklaÅŸtırdı. Fakat iki ülke arasında halen ciddi farklar bulunuyor."

"ASIL SORU..."

Türkiye ile Rusya arasında özellikle Suriye krizi ve DaÄŸlık KarabaÄŸ sorunu konusundaki görüş ayrılıklarının ön plana çıktığı belirtilen yazıda, Kortunov'un ÅŸu görüşü aktarıldı: "ErdoÄŸan-Putin görüşmesi, tarafların uzlaÅŸmaya ne derece gönüllü olduÄŸunu gösterecek. Cevabı merak edilen soru ÅŸu: 'Åžu anki taktik icabı yakınlaÅŸma daha derin bir stratejik ortaklığa dönüşecek mi?"

HÃœRRÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.