Sosyal Medya

Güncel

'Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve eşimi FETÖ öldürdü'

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasında yanında bulunan gazeteci İsmail Güneş'in eşi açıklamalarda bulundu...



BBP lideri Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun helikopterinin düşmesiyle ilgili şüpheliler arasında adı geçen Yarbay Davut Uçum, AstsubayAydın Özsıcak ve Emniyet Müdürü Dursun Özmen'in 'FETÖ üyesi' olduÄŸu iddiası ve darbe giriÅŸiminden tutuklanması, gözleri ‘suikast' şüphesiyle 7 yıl sonra yeniden açılan soruÅŸturmaya çevirdi. YazıcıoÄŸlu ile birlikte helikopterde bulunan, telefon ile yaptığı yardım çaÄŸrılarına yanıt alamayınca donarak hayatını kaybeden Ä°HA muhabiri Ä°smail GüneÅŸ'in eÅŸi Yasemin GüneÅŸdosyanın ‘faili meçhul' deÄŸil, ‘faili belli' olduÄŸunu dile getirdi. GüneÅŸ, “Bizim dosyadan 15 Temmuz darbesi ve CumhurbaÅŸkanımıza suikast çıktı. EÅŸimi, Muhsin YazıcıoÄŸlu'nu ve diÄŸerlerini FETÖ öldürdü, dosyayı da kapattı” dedi.

ÖLÜM ŞEKLİ KANIT

Star gazetesinden Ömer ÇaÄŸlak'a konuÅŸan helikopterin düşmesinin kaza deÄŸil, bir suikast olduÄŸunu vurgulayan Yasemin GüneÅŸ, “ 7 yıldır FETÖ'nün yaptığını söylüyoruz. Ä°smail'in ölüm ÅŸekli bile cinayetin en büyük kanıtıdır. Fethullah Gülen ABD'den getirilmeli ve idam edilmeli” ifadesini kullandı. 

EÅŸinin otopsi raporuna dikkati çeken Yasemin GüneÅŸ kusursuz bir suikast planını Ä°smail GüneÅŸ'in bozduÄŸunu söyledi: “EÅŸim helikopter düştükten sonra 4-6 saat içinde ölmüş. Cenazesi kazadan 5 gün sonra 600 metre uzaklıkta bulundu. Telefon konuÅŸmasını hatırlayın helikopterin içinde sıkıştığını söylüyordu. Sökülmesi zor olan koltuÄŸu söküp nasıl uzaklaşır. FotoÄŸraflarda eÅŸimin üzerinde 20 cm kar var ama koltuk tertemiz. Çenesinin ve kaburgasının 4 yerinden kırık olduÄŸu uzun süre bizden saklandı. Ä°smail'in telefon konuÅŸmasında sesi düzgündü. Çenesi kırık olsa öyle konuÅŸamazdı. Kaburgası kırık olsa nefes alışından anlardık ve 600 metre ilerleyemezdi. Çok konuÅŸulmadı ama olaydan sonra siyah kıyafetli adamlar öldürmüşler. Naaşının bulunduÄŸu gün helikopterin cihazları da çalındı.”

Kaza Kırım raporunu hazırlayan sivil havacılıkta görevli 3 kişinin o dönem yetki belgesi olmadığını, daha sonra ABD'den aldıklarını belirten Yasemin Güneş, şunları anlattı:

RAPORSUZ GEÇEN 7 YIL

“Bu kiÅŸiler daha sonra tutuklandı, rapor düştü. Ne acıdır ki bu dava 7 yıldır kaza kırım raporu olmadan ilerledi. Herkese öfkeli, kızgınım. EÅŸimi katledip, bizimle alay ettiler. Dosyanın 3 şüphelisi darbeden tutuklandı ama daha 129 şüpheli var. Bazıları hala görevde. Hala ödüllendirilen ve rütbe alanlar isimler var.”

KAMERADAKİ SIR GÖRÜNTÜ

Ä°smail GüneÅŸ'in kamerasındaki görüntülerin Genelkurmay'a teslim edildiÄŸini anlatan acılı eÅŸ Yasemin GüneÅŸ, siyah giyimli adamların yer aldığı kayıtların sümenaltı edildiÄŸini söyledi. O görüntüleri izleyen gazeteci baba-oÄŸulun peÅŸ peÅŸe öldürüldüğünü belirten GüneÅŸ “Ayrıca ölenlerin hepsinin kanında yüksek oranda karbonmonoksit gaz çıkması düşündürücü. Bu dosya sadece benim deÄŸil, bu ülke için çok önemli. Gizlenen dosyadan darbe çıktı. Bu davayı çözmeyenlerin ellerinde 250 kiÅŸinin kanı var” ifadelerini kullandı.

DEVLETİMİ ŞİKAYET ETMEM

Eşinin ölümüne dair soruşturma hakkında takipsizlik kararı çıkmasının ardından yaşanan gelişmeleri anlatan Yasemin Güneş, şunları söyledi:

 “Takipsizlik kararı verildiÄŸinde ‘AÄ°HM'e gidersiniz' önerisi geldi. Karşı çıktım, çünkü ben devletimi ÅŸikâyet edemem. Utanırım. ‘Benim ülkemde adalet yok bu yüzden size geldim' diyemem. Benim ülkemin adaleti ile çözülecek. Biliyorum ki AÄ°HM'e gidersem zaten kazanacağım.”

HATIRALARI DA ÇALINDI

İHA muhabiri İsmail Güneş hayatını kaybettiğinde, oğulları Tuluğhan 5, Çağan ise 3 yaşındaydı. İsmail Güneş'ten geriye eşi ve oğulları ile çektirdiği bir kare bile hatıra fotoğrafı kalmadı. Çünkü fotoğraflar Güneş'in helikopterin düşmesinin ardından olay yerinden kaybolan diz üstü bilgisayarındaydı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.