Sosyal Medya

Güncel

Bitlis ve Åžemdinli'de 3 ÅŸehit

PKK, Şemdinli'de sınırda askeri üsse saldırdı. 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.Bitlis'teki PKK saldırısında da 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 korucu yaralandı.



Şemdinli'nin Tekeli Köyü'nde, Kuzey Irak sınırındaki askeri üs bölgesine PKK'lılarca saat 12:00 sıralarında havan ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. PKK'lıların açtığı ilk ateşle 2 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı.

Mergesav bölgesindeki askeri üsse takviye birlikler sevk edildi. Saldırıların yapıldığı bölgeler toplarla ateş altına alındı. Ardından da uçak hareketliliği başladı ve savaş uçaklarıyla hedefler vuruldu.

Bitlis'in Hizzan ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından ormanlık alandan roketatar ve uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 kornucu da yaralandı.

Saldırı, Hizan'a yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Nazar bölgesinde meydana geldi.

PKK'lılar 21.30 sıralarında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıya askerler anında karşılık vererek çatışma çıktı. PKK'lıların açtığı ilk ateş sırasında 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 korucu da yaralandı. Yaralanan korucu ise Hivan Revlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Çatışmadan sonra kaçan terösitlerin yakalanması için bölgede ,takviye birliklerle geniÅŸ çaplı operasyon baÅŸlatıldı. 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.