Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'den 'Yenikapı genelgesi'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm teşkilatlara 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek 'Demokrasi ve şehitler' mitingiyle ilgili genelge gönderdi. 7 maddelik genelgede "7 Ağustos Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde olası provokasyonlara, tahrik ve tacizlere dikkat edilecek, hiçbir tartışma ve kavganın içinde yer alınmayacaktır" çağrısı yapıldı.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli,  7 AÄŸustos'ta Ä°stanbul Yenikapı'da düzenlenecek 'Demokrasi ve ÅŸehitler' mitingi öncesinde tüm teÅŸkilatlara genelge gönderdi. 7 maddelik genelgede "7 AÄŸustos Demokrasi ve Åžehitler Mitingi'nde olası provokasyonlara, tahrik ve tacizlere dikkat edilecek, hiçbir tartışma ve kavganın içinde yer alınmayacaktır" çaÄŸrısı yapıldı. 

Genelgede mitinge katılacak parti teÅŸkilatına yapılan 7 uyarı ÅŸu ÅŸekilde: 

  1. 7 AÄŸustos Demokrasi ve Åžehitler Mitingi’nde olası provokasyonlara, tahrik ve tacizlere dikkat edilecek, hiçbir tartışma ve kavganın içinde yer alınmayacaktır.
  2. Ä°stanbul Yenikapı’da yapılacak miting partiler üstü bir anlayış ve fedakârlığın tezahürüdür. Bu itibarla parti bayrak, flama ve dövizlerin alana getirilmemesi, siyasi sloganların atılmaması, yalnızca Türk bayrağının kullanımı, müşterek söz ve çaÄŸrıların seslendirilmesi saÄŸlanacaktır.
  3. Herhangi bir olay, taşkınlık, gerginlik karşısında sağduyulu ve vakur hareket edilecek, sataşma ve saldırı ihtimalleri karşısında güvenlik güçleri gecikmeksizin haberdar edilecektir.
  4. 7 AÄŸustos’ta teÅŸkilat yöneticilerimiz mitingin düzen ve denge içinde yapılması konusunda özenli ve duyarlı davranacaklar, kardeÅŸlik ve milli ruhun beklentilerini sadakatle ifa ve ifade edeceklerdir.
  5. Her dava arkadaşım, milletimin her güzel insanı, 7 AÄŸustos’ta Türkiye’nin ÅŸeref ve itibarına yakışır ve yaraşır ÅŸekilde, el ele, gönül gönüle milli kaynaÅŸmanın ve kaderdaÅŸlığın emsalsiz örneÄŸini sergileyeceklerdir.
  6. AÄŸustos’u gölgelemeye, karartmaya, mana ve muhtevasından koparmaya çalışanlara izin ve fırsat verilmeyecektir.
  7. Siyasi ayrım gözetmeksizin her kardeşimizle, her arkadaşımızla, her vatandaşımızla tam bir gönül seferberliği içinde kalınacak, kucaklaşma sağlanacaktır. Bizim ortak değerlerimizin, sanal farklılıklardan daha çok olduğu asla unutulmayacaktır.
  8. Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları, 7 Ağustos günü, miting meydanına intikalden ayrılış anı da dahil olmak üzere, her aşamada çok titiz, saygılı ve tedbirli olmakla mükelleftir.

Bahçeli, genelgede "7 AÄŸustos, 22 günlük demokrasi nöbetinin son durağıdır" vurgusu yaparken, "7 AÄŸustos Türkiye’nin diriliÅŸ müjdesi, Türk milletinin geleceÄŸi hakkında tek söz ve karar verici olduÄŸunun teyit ve ispatıdır." ifadelerini kullandı. 

Yenikapı'daki mitinge CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın yazılı davetiyle AK Parti Genel BaÅŸkanı Binali Yıldırım, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu ve Bahçeli katılacak. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.